Jakub Forgács Správy

Gymnázium je ponorené v smútku: Žiaci aj učitelia v čiernom, pomáha aj jeho absolvent Patrik Herman

Na Športovom gymnáziu si uctili životy spolužiakov a žiakov, ktorí tragicky zahynuli pri nehode autobusu. V škole horia sviečky, plánujú aj spoločnú rozlúčku pred budovou školy.

Ilustračný obrázok k článku Gymnázium je ponorené v smútku: Žiaci aj učitelia v čiernom, pomáha aj jeho absolvent Patrik Herman
Zdroj: Webnoviny.sk

Športové gymnázium v Trnave, ktoré prišlo pri tragickej nehode autobusu o štyri svoje žiačky, je ponorené do smútku. Väčšina jeho študentov a pedagógovia dnes prišli na vyučovanie v čiernom oblečení a každý z nich sa pristavil pri sviečkach, ktoré horia na schodisku pred budovou na pamiatku zosnulých.

„Nechávame na zváženie pedagógov, ako bude prebiehať deň,“ povedal riaditeľ školy Jozef Jančovič. Učitelia podľa jeho slov absolvovali v nedeľu podvečer stretnutie s krízovými psychológmi z Modrého anjela, ktorí im poradili, ako postupovať v situácii, v akej sa ocitli. Na štvrtok alebo piatok chce škola podľa Jančoviča potom zorganizovať spoločnú rozlúčku pred budovou školy.

„Hlásia sa nám mnohí ľudia s ponukou pomoci, kvetov a vencov, táto tragédia, zdá sa, zasiahla celé Slovensko,“ povedal Jančovič. Pomôcť je pripravený aj zriaďovateľ školy Trnavský samosprávny kraj, riaditeľ má na dnes dohovorené stretnutie s jeho predsedom Tiborom Mikušom. „Medzi prvými sa mi prihlásil náš absolvent a priateľ školy, televízny redaktor Patrik Herman. Ponúkol morálnu podporu a priniesol každej z postihnutých rodín vlastný finančný príspevok,“ informoval Jančovič.

Všetky tragicky zomrelé dievčatá chodili, ako dodal, do jednej triedy a tri z nich pracovali ako redaktorky dlhodobo úspešného školského časopisu Nový Blesk. Nehoda na úseku diaľnice D1 za Piešťanmi v smere na Hlohovec sa stala v piatok medzi 74. a 75. kilometrom. V autobuse sa viezlo 29 žiakov gymnázia a dve učiteľky, štyri dievčatá utrpeli na mieste zranenia nezlučiteľné so životom.

Foto: ilustračné

Smútiaci spolužiaci obetí tragickej nehody autobusu
3
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM