Erik Bojničan Rôzne

Fotoreportáž z jarmoku: Hlohovské ulice zaplavila príjemná atmosféra

V Hlohovci je už cítiť atmosféru dobrej nálady, nákupov, stretnutí s priateľmi, ale predovšetkým oddychu od bežných starostí. Pozrite si fotky.

Ilustračný obrázok k článku Fotoreportáž z jarmoku: Hlohovské ulice zaplavila príjemná atmosféra
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Naše mesto už žije Michalským jarmokom. Na návštevníkov čakajú všakovaké jedlá a nápoje, adrenalínové kolotoče či kultúrny program. Hoci slávnostné otvorenie jarmoku bolo stanovené až na piatok 17:30 hodinu, už v dopoludňajších hodinách sa ulice začali zapĺňať návštevníkmi.

Pohľad z výšky

Pre všetkých Hlohovčanov ako aj návštevníkov mesta je prichystaná zaujímavá možnosť. Ako pre Hlohovec 24 prezradil riaditeľ Vlastivedného múzea v Hlohovci Jozef Urminský, počas jarmoku môžu záujemcovia navštíviť vyhliadku na veži kostola na Námestí svätého Michala. Tá bude počas všetkých troch jarmočných dní otvorená až do 18:00.

Prečítajte si: Ťahák pre Hlohovčanov: Majte nabitý PROGRAM Michalského jarmoku vždy poruke

Zaujímavý je aj kultúrny program, z ktorého oslovených ľudí zaujali napríklad Homosapiens, Gladiator či Hudba z Marsu. Tí vystúpia na zmenenom mieste, keďže pódium sa oproti minulým ročníkom presunulo na parkovisko na Starom rínku. „Najviac sa tešíme na Hudbu z Marsu, oni sú parádni. Je dobre, že takto vymysleli to pódium. Hádam tu bude viac miesta ako pred kamenkou,“ prezradil nám mladý párik, ktorý si zrovna pozeral tabuľku s programom.

Na čo sa návštevníci tešia?

A na čo sa oslovení Hlohovčania tešia najviac? Ako sa hovorí, koľko ľudí, toľko chutí. Lákadlom sú pre mnohých napríklad kolotoče. „Zatiaľ sme neboli, čakáme na večer. Dva kúsky vyskúšame ale určite. Hádam pred tým nevypijeme príliš veľa burčiaku,“ s úsmevom nám povedali mladí muži, ktorých sme streli na stanici pri kolotočoch. Ich výber bol jasný: „Ten vysoký, pri ubytovni a tú obrovskú hojdačku. Len škoda, že nie je centrifuga, to bola klasika.

Prečítajte si: Lákadlá jarmoku, ktoré hneď padnú do očí: Stánky s prívlastkom naj, FOTO

„Ja sa teším na burčiak. Dá sa síce zohnať už od augusta, ale hrozno v našich končinách dozrieva práve v takom čase, že na náš jarmok je burčiak najlepší,“ uviedol nám pán, ktorý podľa jeho slov prišiel práve okoštovať, aby vedel, kam sa oplatí večer prísť kúpiť si fľašku.

Je aj dosť návštevníkov, ktorí obľubujú tradičné jarmočné obyčaje – teda nákupy. V minulosti práve počas jarmokov mnohí našli tovar, ktorí inak nemohli zohnať. „Na jarmok som sa tešila už dlhšie, tu sa najlepšie nakupuje. Chcem si kúpiť nejaký drevený šamlík a servírovaciu misu,“ dozvedeli sme sa od pani v stredných rokoch, ktorá si práve obzerala rezbárske výrobky. Pozrite si aj našu fotoreportáž z Michalského jarmoku, zábery nájdete v priloženej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Pozrite si to v obrazoch: Hlohovec už zaplavili jarmočné stánky a lákadlá
21
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM