Erik Bojničan Rôzne

FOTO z jesenného Pochodu HP: Stovky ľudí si vychutnali turistickú lahôdku

Hlohovčania, ale aj turisti z poriadnej diaľky si užili krásny deň v prírode zakončený opekačkou a gulášom. Pozrite si atmosféru HP-čka v obrazoch.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z jesenného Pochodu HP: Stovky ľudí si vychutnali turistickú lahôdku
Zdroj: KST Hlohovec

38. ročník Jesenného pochodu HP sa celkovým počtom 471 turistov zaradil na 6. miesto medzi Jesennými pochodmi HP, na 15. miesto medzi všetkými HP-čkami a spolu s rekordným jarným HP vytvorili piaty najpočetnejší ročník, keďže prišlo celkovo 1508 turistov v ročníku 2016.

Výborné počasie

Tak, ako každý rok, bola aj tentoraz na kontrole Ovčia skala, okrem informačných, propagačných a reklamných letákov, pripravená aj tradičná lesná galéria fotografií z ostatných dvoch Pochodov HP. Bolo to veľmi príjemné spestrenie kontroly a celej akcie. Vďaka výbornému počasiu si väčšina turistov prezrela so záujmom výstavu a pokračovala ďalej.

Prečítajte si: Dedinka pri Hlohovci ukrýva super lákadlá: Lesná železnica aj prekrásne fresky!

Obvykle, príjemným miestom odpočinku turistov bola znova Svrbická plešina – nádherná lúka nad obcou Svrbice, s peknými výhľadmi na Považský Inovec (Marhát) a pohorie Tribeč. Turisti sa tu radi zastavili na oddych, krátke poleňošenie a občerstvenie. Potom turisti mohli pokračovať ďalej do cieľa na Havrane, kde ich už čakalo nachystané ohnisko na opekačku.

Zdroj: KST Hlohovec

Turisti až z ďaleka

„Presnú vekovú skladbu účastníkov neevidujeme. Dá sa však konštatovať, že sa zúčastnili všetky vekové kategórie. Od najmenších účastníkov – detí predškolského veku – až po 84-ročného stáleho účastníka z Bratislavy,“ povedal organizátor Fero Miklovič z Klubu slovenských turistov Hlohovec, podľa ktorého medzi peších turistov, podobne ako po iné roky, zavítali aj cykloturisti, ktorí absolvovali turistické trasy Pochodu HP na bicykli.

Prečítajte si: Pred Martinom z Hlohovca klobúk dole: Stal sa majstrom Slovenska v love rýb!

„Podľa neformálneho prieskumu medzi účastníkmi sa podarilo zaznamenať účasť turistov z miest a obcí okresov Hlohovec, Bratislava, Trnava, Nitra, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Topoľčany. A privítali sme aj zahraničnú návštevu – turistický pár z Budapešti,“ uviedol k ďalej Miklovič.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Fotogaléria: Jesenný Pochod HP prilákal stovky turistov
21
Galéria
Zdroj: KST Hlohovec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM