Zuzana Jakubičková Rôzne

Fontána na námestí prejde rekonštrukciou: Zmizne hlavne keramický obklad

Okrúhly skvost Námestia sv. Michala v Hlohovci zmení vizáž. Z fontány by mali zmiznúť keramické obkladačky a dostane aj nové čerpadlo. Kedy sa s úpravami začne ešte nie je isté.

Ilustračný obrázok k článku Fontána na námestí prejde rekonštrukciou: Zmizne hlavne keramický obklad
Foto: Zuzana Jakubičková / Zdroj: Dnes24.sk

Rekonštrukcia fontány je plánovaná v rámci celkovej rekonštrukcie námestia, ktorá je zatiaľ v nedohľadne. „V súčasnom období by som chcel v rámci údržby a prevádzky fontány zabezpečiť jej kozmetickú úpravu, trochu skrášliť jej zovňajšok a pokúsiť sa ju dostať do pôvodného stavu, čiže kamenný zovňajšok.“ povedal Jozef Vavro, riaditeľ VaTs.

Ako sám povedal, „nechcem sľubovať zázraky, lebo netuším, ako sa na pôvodný stav podpísali úpravy, ktoré boli vykonané v minulosti.“

Hlavným zámerom je odstrániť z fontány keramický obklad a vrstvy lepidla, ktoré sa absolútne nehodili k prostrediu v ktorom sa nachádza.

Z hľadiska funkčnosti a bezpečnosti by sa malo dočasne vymeniť aj fontánkové čerpadlo za cirkulačné.

„Doba trvania je zatiaľ otázna, záleží od reálnej náročnosti prác,“ pokračuje pán Vavro. Okrem toho, pri príležitosti osláv je na námestí naplánovaných niekoľko akcií, počas ktorých budú musieť byť práce prerušené.

„Na úpravu fontány nie sú vyčlenené žiadne peniaze. Všetky práce budú realizované v rámci údržby a preto budú čo najviac minimalizované a realizované v rámci vlastných výkonov spoločnosti,“ dodal nakoniec Jozef Vavro.

Fontána na námesti sv. Michala, Hlohovec
5
Galéria
Foto: Zuzana Jakubičková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM