Zuzana Jakubičková Kultúra

Film o vzniku vibrátora už tento víkend v kine Úsmev

Už vo štvrtok sa vyberte do kina na klubový film inšpirovaný historickými udalosťami. Deti sa môžu tešiť na Príbeh a Zúfalčekovi a pre tých starších je tu film o tom, ako vznikol vibrátor:)

Ilustračný obrázok k článku Film o vzniku vibrátora už tento víkend v kine Úsmev
Foto: Zuzana Jakubičková

Kríž cti

štvrtok 15. novembra o 18:00 a 20:oo h
100 min./ Vstupné : 2,30 € /Film Europe/MP od 12 r.
Nórsko, Švédsko/ ČT

Film je inšpirovaný historickými udalosťami. V drsnej nórskej divočine sa počas II. svetovej vojny po prudkom vzdušnom útoku vzájomne zostrelia anglickí a nemeckí piloti. Izolovaní od okolitého sveta musia bojovať z krutou zimou, aby prežili. Hoci vojna z nich urobila nepriateľov, postupom času padá ich vzájomná nevraživosť a zloba. Spoločná túžba prežiť sa postupne mení na nezvyčajné priateľstvo. Veď vojna je absurdná.

Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko

piatok 16. novembra o 17:45 a 20:00 h
129 min./ Vstupné 2,3o €/ Uvádza Continental/ MP od 15 r USA/ČT

Oscar je deväťročný chlapec, ktorému otec zomrie pri teroristickom útoku v roku 2001.V jeho pozostalosti nájde záhadný kľúč a rozhodne sa vypátrať kam patrí. Hľadanie ho zavedie na prekvapivé miesta a zoznámi so zaujímavými životmi ľudí v New Yorku. Aké dobrodružstvo mu to otec zanechal? Hrajú: Thomas Horn, Tom Hanks, Sandra Bullock, Max von Sydow

Príbeh o Zúfalčekovi

sobota 17., nedeľa 18. novembra o 16:00 h
90 min./ Vstupné 2,00 €/ Uvádza Bontonfilm/ MP Veľká Británia/ČD Despereaux to nebude mať jednoduché, pretože je od narodenia iný. Preto má rôzne názory na rôzne zvieratá. Preto mu nerobí problém kamarátiť sa aj s mačkou, k hrôze a panike svojich spolu-myšiakov. Nuž Despereaux je skrátka iný a navyše strašne túži stať sa hrdinom. Jeho dobrodružná povaha ho dostane ďaleko. Najprv iba za hranice domova, potom až do kráľovstva Dor, kde čaká na záchranu princezná a pár ďalších problémov …

Hystéria

sobota 17., nedeľa 18. novembra o 18:00 a 20:00 h
100 min./ Vstupné 2,50 €/ Uvádza Magic Box/ MP od 18 r. VB,Francúzsko,Ne­mecko,Luxembur­sko/ČT Pravdivý príbeh o vzniku vibrátora Táto dobová pikantná komédia sa odohráva vo viktoriánskom Anglicku. Film rozpráva príbeh mladého lekára, ktorému prekáža ako väčšina nemocníc ignoruje najnovšie teórie a oni ešte stále liečia pacientov pomocou pijavíc a púšťaním žil. Keď ho vyhodia zo zamestnania, skončí ako zamestnanec u doktora, ktorý sa špecializuje na liečbu žien, ktoré trpia „hystériou“ spolu s priateľom vytvoria nástroj – vibrátor -, ktorý týmto ženám umožňuje dosiahnuť vytúženú úľavu. No čo dodať?

upútavka k filmom 15.11.
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM