Rastislav Búgel Futbal

Fanúšikovia sa rozlúčia s Ladislavom Kunom

Oficiálna rozlúčka pre verejnosť a všetkých fanúšikov s legendou trnavského futbalu Ladislavom Kunom sa uskutoční v sobotu 18. februára o 13.30 h na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

Pietný akt bude trvať približne tridsať minút, moderovať ho bude bývalý komentátor Československej televízie a veľký kamarát Ladislava Kunu, Karol Polák. V pietnom akte vystúpi kráľ ľudových piesní Jožka Černý. Zaspievať príde obľúbenú pesničku Ladislava Kunu „Když sem šel z Hradišťa“. Prítomní ďalej uvidia trnavský miešaný zbor Cantica Nova, pod vedením dirigenta Gabriela Kalapoša.
Na pietnom akte sa očakávajú príhovory prezidenta SFZ Jána Kováčika, primátora Trnavy Vladimíra Butka a člena predstavenstva Spartaka Dušana Guláša. Fanúšikovia si vypočujú aj modlitbu dekana farnosti v Trnave – Modranke a patróna trnavských futbalistov Alojza Lackoviča.
Slávnostný priestor na trávniku bude lemovať dvesto chlapcov Spartaka, ktorí budú držať balóny. Hlavné pódium bude umiestnené pred severnou tribúnou. V strede ihriska sa budú nachádzať dve obrovské fotografie Ladislava Kunu a kvetinová výzdoba. Na tomto mieste mu jeho bývalí spoluhráči symbolicky zapália sviečku. Chýbať nebudú ani tóny hymny „bílích andelov“ Il Silenzio, počas ktorých do futbalového neba vyletia biele holubice a obrovská lopta vytvorená z balónov.
Hráči A mužstva Spartaka nastúpia na následnú generálku s Jihlavou v bielych retrodresoch s červeným a čiernym pásom, ako to bolo za čias Ladislava Kunu. Všetci hráči nastúpia s deviatkou na chrbte a s menom Kuna. Tieto dresy budú po zápase odovzdané občianskemu združeniu Bíli Andeli a neskôr sa vydražia a peniaze sa využijú v prospech spartakovskej mládeže.
Meno Ladislava Kunu bude mať miesto aj na pripravovanom novom štadióne, ktorý má v Trnave vyrásť. Južná tribúna ponesie jeho meno. Najväčšou poctou trnavskej legendy bude to, že dres s číslom 9 vyradia z A tímu Spartaka.
Divákom na pietný akt sprístupnia západnú tribúnu, pre hostí východnú. V prípade veľkého záujmu je klub pripravený operatívne otvoriť aj ďalšie.
Vstup na následný zápas Spartaka s Jihlavou, ktorý sa začne o 14.00 h je zadarmo.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM