Erik Bojničan Kultúra

Empírové divadlo rozozvučia výnimočné tóny: Ojedinelé spojenie rocku a klasickej hudby. VIDEO

Už čoskoro sa v našom Emprírovom divadle chystá hudobná lahôdka. Ojedinelé spojenie rocku a klasickej hudby bude skutočným zážitkom. Vypočujte si malú ochutnávku toho, na čo sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Empírové divadlo rozozvučia výnimočné tóny: Ojedinelé spojenie rocku a klasickej hudby. VIDEO
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Už tento štvrtok 24. marca sa v krásnom Empírovom divadle v Hlohovci uskutoční výnimočný koncert skupiny Longital a sláčikového kvarteta pod názvom Longital Suita. Začiatok koncertu je naplánovaný na 20:00.

Projekt LONGITAL SUITA je spojenie tria Longital, sláčikového kvarteta a zvukového majstra do jedného celku – osem rovnocenných osobností, medzi ktorými funguje zvláštna chémia, muzikantský rešpekt a priateľstvo. Divotvorný a živelný koncert zostavený z najsilnejších piesní Longital vznikol pre festival komornej hudby Konvergencie, kde bol v septembri 2015 s veľkým úspechom odpremiérovaný.

Autorom aranžmánov je Slavo Solovic, skladateľ, ktorý úspešne prekračuje hranice medzi populárnou či alternatívnou hudbou a svetom klasickej hudby. Longital Suita je inšpirovaná klasickou formou suity, no zároveň búra zaužívané spôsoby kombinácie rockovej skupiny so sláčikmi. Piesňové krajiny Longitalu sú preložené do jazyka nových nástrojov s obdivuhodnou ľahkosťou a bez strát na význame, zážitku či pôvodnom charaktere.

Podrobnosti o koncerte nájdete aj na adrese: https://www.facebook.com/…07123793927/

Cena vstupeniek je 12 Eur v predpredaji, 15 Eur na mieste. V predpredaji si ich môžete zakúpiť osobne v AXA klube (Námestie sv. Michala 2, Hlohovec) každý pracovný deň od 10:00 do 12:00 a od 13:30 do 15:30.

Cez internet na adrese: http://www.slnkorecords.sk/koncerty#…

Vypočujte si pieseň „A to je všetko ? /Is that all?“ v podaní Longital a sláčikového kvarteta:

Foto: ilustračné

LONGITAL SUITA: A to je všetko ? /Is that all?
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM