Klaudia Goncalves Kultúra

Empírové divadlo ožije postavami z minulosti: Opäť je tu podujatie Noc divadiel

Občianske združenie divadelná skupina teatro ORLUS v spolupráci s Mestským kultúrnym centrom Hlohovec pozývajú do Empírového divadla v Hlohovci na podujatie Noc divadiel.

Ilustračný obrázok k článku Empírové divadlo ožije postavami z minulosti: Opäť je tu podujatie Noc divadiel
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Empírové divadlo v Hlohovci sa stane dejiskom kultúrneho podujatia Noc divadiel 2019. Na divadelných doskách najstaršieho zachovaného divadla súčasnosti v strednej Európe sa už po tretíkrát predstavia herci z divadelného zoskupenia Teatro Orlus.

Nočné putovanie za hranice tradičných zážitkov pre celú rodinu v bývalom divadelnom stánku rodiny Erdödy začína v sobotu, 16. novembra o 18.00 hod. a bude trvať do neskorých nočných hodín.

Od 18:00 do 24:00 hod. odohrajú herci z Teatra Orlus dve divadelné predstavenia – Príbeh umlčaného potomka a Mesačné svetlo lásky. Pozvanie teatra ORLUS na účinkovanie v Hlohovci prijali aj dve slovenské profesionálne umelkyne, herečky Divadla Andreja Bagara v Nitre – Gabriela Dolná a Daniela Kuffelová, ktoré si spoločne s členmi Divadelnej skupiny teatro ORLUS zahrajú v oboch predstaveniach.

„Atmosféru divadelnej noci budú tiež dotvárať jemné tóny klavíra a spevu. Pri pohári dobrého malokarpatského vínka sa návštevníkom Empírového divadla v Hlohovci predstavia mladá speváčka Barbora Hazuchová a klavirista Marek Masarik,“ uvádzajú organizátori z Teatra Orlus.

Do podujatia Noc divadiel 2019 sa počas tretej novembrovej soboty zapojí viac ako päť desiatok profesionálnych a ochotníckych divadiel v 27 mestách Slovenska, aby ponúkli divákom netradičné divadelné zážitky.

Program Noc divadiel 2019:

  • 18:00 hod.: Mesačné svetlo lásky, divadelné predstavenie
  • 19:30 hod.: Barbora Hazuchová & Marek Masarik, hudobné vystúpenie
  • 20:30 hod.: Umlčaný potomok, divadelné predstavenie

Foto: ilustračné

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM