Erik Bojničan Správy

Dve ulice v Hlohovci čakajú rozsiahle rozkopávky: Vybavte sa trpezlivosťou, za pár týždňov to nebude!

Obyvatelia dvoch frekventovaných ulíc v meste a nielen oni, sa musia pripraviť na nepríjemnosti počas letných prázdnin spojených s rozkopávkou. Čo sa bude robiť?

Ilustračný obrázok k článku Dve ulice v Hlohovci čakajú rozsiahle rozkopávky: Vybavte sa trpezlivosťou, za pár týždňov to nebude!
Zdroj: TASR

Mesto Hlohovec oznamuje občanom, že v mesiacoch júl a august bude spoločnosť Bytové hospodárstvo na uliciach Michalská a Podzámska realizovať rekonštrukciu sekundárnych rozvodov. S rekonštrukciou sú podľa informácií od referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy spojené aj nevyhnutné rozkopávky ulíc.

Ako informuje radnica, tieto sú plánované od začiatku júla 2015 a predpokladaná doba trvania rozkopávok je dva mesiace, konečný termín ukončenia sa však môže zmeniť z dôvodu vzniku nepredvídaných skutočností.

„Stavba, ktorú zastrešuje Bytové hospodárstvo, s.r.o, rieši výmenu sekundárnych rozvodov ústredného kúrenia a teplej úžitkovej vody po pozemkoch vo vlastníctve mesta Hlohovec,“ uvádza referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy.

Dotknuté budú podľa mesta bytové domy: Michalská 1–13, Podzámska 5, 7, 9, 13, 23, 25, 33, 27, 29, 31, budova VI. základnej školy a rovnako aj Všeobecná úverová banka, pričom dôvodom rekonštrukcie je potreba výmeny starého potrubia za nové.

„V snahe zosúladiť ďalšie plánované rozkopávky v danej lokalite, spoločnosti mobilný operátor začne s rozšírením telekomunikačnej siete (4G internet). Táto bude prebiehať v rovnakom termíne ako realizovaná rekonštrukcia sekundárnych rozvodov,“ pokračuje Hrinková Siebenstichová, podľa ktorej, aj v tomto prípade pôjde o rozkopávky, ktoré začnú od ulice Podzámska, smerom na Michalskú, Manckovičovu, M. Belu, Hollého až po ulicu Pod Beranom.Mesto Hlohovec rovnako vyhovelo aj požiadavke spoločnosti Datagram, s.r.o., ktorá bude do jestvujúcich výkopov klásť optické káble.

„Počas rozkopávok dôjde k dočasnému obmedzeniu chodníkov a parkovania – plná uzávierka parkoviska na ulici Podzámska. V predmetnej lokalite bude doprava usmerňovaná prenosným dopravným značením,“ hovorí referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy.

„Spoločným zámerom všetkých troch spoločností je skoordinovať svoje práce tak, aby sa realizovali v rovnakom termíne,“ dodáva Hrinková Siebenstichová, podľa ktorej mesto Hlohovec, rovnako tiež Bytové hospodárstvo, s.r.o. a mobilný operátor. prosí obyvateľov dotknutých uvedenou rozkopávkou o zhovievavosť a toleranciu vzhľadom na to, že stavebné práce sú v záujme všetkých obyvateľov Mesta Hlohovec.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM