Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Dráma pod cestným mostom: Záchranári ratovali topiacu sa ženu

Krátko pred poludním zasahovali v Hlohovci v blízkosti cestného mosta záchranné zložky. V rieke Váh sa topila žena.

Ilustračný obrázok k článku Dráma pod cestným mostom: Záchranári ratovali topiacu sa ženu
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Veľkej tragédii dnes zabránil obetavý pracovník spoločnosti Mestská zeleň Martin Gerič, ktorý si počas prác v blízkosti rieky Váh všimol veľký plávajúci predmet. Keď zistil, že sa jedná o osobu (nakoľko plávala tvárou dolu, nebolo možné určiť, či sa jedná o muža alebo ženu), neváhal, skočil do vody a s pomocou svojho kolegu topiacu sa ženu zachránil a z rieky vytiahol.

„Bola to otázka niekoľkých sekúnd, Martin preskočil múrik, počas behu si vyzliekol bundu, vyzul si topánky a skočil do rieky. Topiacu sa ženu sa mu podarilo zachrániť a s pomocou kolegov vytiahnuť na breh. Žena nedýchala a v tvári bola červená. Po poskytnutí umelého dýchania sa však prebrala, vyvrátila vodu a začala komunikovať,“ uviedol Jaroslav Miklovič, konateľ spoločnosti Mestská zeleň. „Som na Martina aj ostatných jeho kolegov hrdý, bez zaváhania sa vrhol do rieky a zabránil tak tragédii,“ dodal.

Medzitým dorazili na miesto všetky záchranné zložky a prevzali 67-ročnú ženu do svojej starostlivosti­.”Hlásenie o topiacej sa žene sme prijali o 11:03, po príchode záchranných zložiek bola žena pri vedomí, dýchala a komunikovala, nakoľko však bola podchladená, okamžite bola prevezená na centrálny príjem Fakultnej nemocnice v Trnave na ďalšie vyšetrenia,” uviedol Jozef Minár z operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

Momentálne je zachránená žena hospitalizovaná na neurologickom oddelení v trnavskej nemocnici a je podrobovaná komplexnému vyšetreniu. “Stav pacientky je stabilizovaný, pri prijatí bola podchladená, na základe vyšetrení bude stanovený ďalší postup liečby,” informovala Katarína Tittelová, hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Trnave.

Foto: ilustračné

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM