Samospráva

Dosluhujúce zastupiteľstvo rozhodlo: Poslanci odklepli vyššie poplatky za odpad

Posledné riadne mestské zastupiteľstvo volebného obdobia 2014 - 2018 v Hlohovci schválilo rozpočet mesta na budúci rok a tiež všeobecne záväzné nariadenie o poplatku za komunálne odpady a stavebné odpady.

Ilustračný obrázok k článku Dosluhujúce zastupiteľstvo rozhodlo: Poslanci odklepli vyššie poplatky za odpad
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci odsúhlasili aj symbolické nájomné pre Vlastivedné múzeum, ktoré realizuje historickú expozíciu v novozrekonštru­ovanom Hlohovskom zámku.

Doterajší poplatok za odvoz odpadu 0,079 eura za fyzickú osobu a kalendárny deň a 0,039 eura pri zníženej sadzbe poplatku nepokrýval výdavky mesta v oblasti nakladania s odpadmi a vzniknutý schodok radnica uhrádzala z vlastných zdrojov.

Od januára zaplatia Hlohovčania za osobu 0,092 eura a pri zníženej sadzbe 0,046 eura, čo by malo priniesť do mestskej pokladnice okolo 100 000 eur za rok.

Rozpočet na rok 2019 schválilo mesto ako prebytkový v sume 12 547 eur pri výške príjmov 24,011 milióna eur a výdavkov 23,999 milióna eur. Poslanci odsúhlasili aj zaradenie sumy 877 280 eur do rezervného fondu na realizáciu viacerých investičných akcií, ako rekonštrukcia múru a schodov na Námestí sv. Michala, motorové vozidlo pre potreby mestskej polície, výstavba stojísk pre polopodzemné kontajnery, rekonštrukcia vnútrobloku Sihoť a ďalšie.

„Najviac investícií ide do rozbehnutých programov, do oblastí školstva, kultúry, pamiatkovej starostlivosti, dopravnej a technickej infraštruktúry,“ konštatoval po hlasovaní primátor Hlohovca Miroslav Kollár.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM