Erik Bojničan Samospráva

Dom kultúry v Hlohovci sa má rekonštruovať: Rozhodli o tom mestskí poslanci

Nové info ohľadom Domu kultúry v Hlohovci. Mesto ho chce čiastočne sprevádzkovať. Akú čiastku na opravy schválili poslanci a čo sa má rekonštruovať?

Ilustračný obrázok k článku Dom kultúry v Hlohovci sa má rekonštruovať: Rozhodli o tom mestskí poslanci
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci mestského zastupiteľstva v Hlohovci okrem iných tém na ich júnovom zasadnutí rozhodovali aj o vyčlenení peňazí na rekonštrukciu Domu kultúry. Ten už dlhšiu dobu neslúži svojim účelom.

Zatvorený v roku 2015

O zatvorení Domu kultúry až do odvolania rozhodol ešte bývalý riaditeľ hlohovského Mestského kultúrneho centra Jaroslav Kratochvíl vo februári 2015 na základe výsledkov revízie elektroinštalácie. Tá upozornila na možnosť úrazu elektrickým prúdom alebo hrozbu požiaru.

V revíznej správe, na základe ktorej sa rozhodlo o uzatvorení sa uvádza, že tridsať rokov stará elektroinštalácia je veľmi poškodená, sú porušené vodiče, vyhorené inštalačné škatule a prvky, bola viackrát zatopená vodou z pretekajúcej strechy.

„Pri nefunkčnosti núdzového osvetlenia je skomplikovaná aj evakuácia ľudí a personálu. Vzhľadom na to, že sa v týchto priestoroch zhromažďuje väčšie množstvo ľudí, hrozia nielen materiálne škody, ale aj ujma na zdraví či straty na životoch. Elektroinštalácia nevyhovuje bezpečnej a spoľahlivej prevádzke,“ píše sa v revíznej správe ďalej.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Plány mesta

Hlohovskému Domu kultúry však svitá na lepšie časy. O zaradení prostriedkov do rozpočtu na jeho rekonštrukciu rozhodli poslanci mestského parlamentu. Podľa schváleného návrhu sa jedná o čiastku 270 000 eur.

Podľa materiálov predložených poslancom bude realizácia pozostávať z rekonštrukcie strechy – riešenie strešného plášťa so zateplením a novou hydroizolačnou vrstvou vrátane bleskozvodu a rekonštrukcie silnoprúdových rozvodov v jednom krídle (reštaurácia).

Ako sa ďalej uvádza v schválenom návrhu, mesto chce riešiť elektrickú požiarnu signalizáciu, hlasovú signalizáciu požiaru, núdzové osvetlenie pre riešené vyššie spomínané krídlo a zariadenie pre odvod dymu a tepla pre hlavnú sálu. „Rekonštrukciou sa dosiahne čiastočné sprevádzkovanie objektu – hlavnej sály s nevyhnutným príslušenstvom,“ stojí ďalej v schválenom návrhu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM