Klaudia Goncalves Správy Samospráva

Dobrá správa: Župan potvrdil záujem kraja o riešenie dopravnej situácie v Hlohovci

Bezbariérový priechod pre chodcov s deliacim ostrovčekom na Nitrianskej ulici bol odovzdaný do užívania obyvateľom mesta. Slávnostného odovzdávania sa zúčastnil i župan Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa: Župan potvrdil záujem kraja o riešenie dopravnej situácie v Hlohovci
Zdroj: Mesto Hlohovec

Nový bezbariérový priechod pre chodcov s deliacim ostrovčekom na hlavnom ťahu mestom na Nitrianskej ulici, ktorá patrí do správy Trnavského samosprávneho kraja, bol v stredu, 10. októbra slávnostne odovzdaný do užívania obyvateľom mesta. Stavbu realizovalo mesto Hlohovec, časť z nej zafinancuje TTSK. Informovalo o tom Mesto Hlohovec prostredníctvom tlačovej správy na svojom webe.

Účelom vybudovania nového priechodu na vysoko frekventovanej ceste bolo podľa slov radnice zvýšenie bezpečnosti chodcov na rušnej cestnej komunikácii.

„Pri výstavbe došlo k presunu pôvodného priechodu pre chodcov a vybudovaniu spevnených plôch a deliaceho ostrovčeka, čo má viesť k zníženiu rýchlosti prechádzajúcich automobilov. K zvýšeniu bezpečnosti prispeje aj nasvetlenie priechodu. Samozrejmosťou je už aj bezbariérový prístup k ceste,“ informovala Zuzana Hrinková Siebenstichová, referentka mesta pre komunikáciu, propagáciu a vonkajšie záležitosti.

Pozvanie na slávnostné odovzdanie stavby do úžívania prijal okrem zhotoviteľa stavby aj predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič, ktorý opätovne potvrdil záujem krajskej samosprávy o riešenie dopravnej situácie v Hlohovci.

„Bezpečnosť ľudí je prvoradá. Na tomto ťahu budú musieť pribudnúť aj ďalšie stavby, ktoré bezpečnosť zvýšia. Najväčšou výzvou a prioritou je pre nás druhý ťah Hlohovcom, na príprave ktorého intenzívne pracujeme,“ uviedol župan Viskupič.

Slávnostného otvorenia sa zúčastnil i primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár, ktorý k realizácii stavby uviedol nasledovné: „Na tomto malom konkrétnom príklade mesto a kraj ukázali, ako môže fungovať vzájomná spolupráca. Mesto sa s VÚC dohodlo, že celú realizáciu sme zabezpečili my, následne časť preplatia. Išlo o zrýchlenie celého procesu výstavby. Tento malý krok je len symbolom dlhodobej spolupráce na riešení dopravného zaťaženia centra mesta, na ktorom už takmer rok od nástupu nového župana intenzívne pracujeme. V najbližších týždňoch župe odovzdáme našu časť prípravných prác, s ktorými finišujeme, ďalšej to už bude najmä na pleciach župy.“

Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM