Erik Bojničan Samospráva

Dobrá správa pre Šulekovčanov: Na úrad už nemusia do mesta, radnica rozťahuje krídla

Kancelária prvého kontaktu má podľa mesta priblížiť Šulekovčanom mestský úrad. Čo všetko sa bude dať vybaviť priamo v mestskej časti?

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Šulekovčanov: Na úrad už nemusia do mesta, radnica rozťahuje krídla
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Hlohovec dnes otvára pre verejnosť kanceláriu prvého kontaktu v mestskej časti Šulekovo. Ako sme vás informovali, chod kancelárie zastrešuje referentka pre záležitosti m. č. Šulekovo Gabriela Ščasná, ktorá bude občanom k dispozícii každý pracovný deň od 7.30. V pondelok a štvrtok bude podľa informácií z radnice kancelária otvorená do 15.00, v utorok a piatok do 14.30. Ako ďalej informuje mesto, stredy budú úradné hodiny predĺžené tradične do 17.00, rovnako ako na Mestskom úrade v Hlohovci.

Úmysel novej kancelárie prvého kontaktu je podľa viceprimátora Olivera Pestúna priblížiť občanom Šulekova mestský úrad v Hlohovci. Pestún zdôraznil, že Šulekovčania budú na tomto mieste môcť vybaviť množstvo záležitostí, pre ktoré doteraz museli chodiť do Hlohovca.

„V kancelárii prvého kontaktu bude občanom poskytované základné poradenstvo a pomoc pri vypĺňaní žiadostí. Občanom budú k dispozícii všetky tlačivá a formuláre,“ upresnila referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, podľa ktorej na mieste budú mať možnosť požiadať o pridelenie alebo výmenu smetných nádob a referentka pre záležitosti m. č. Šulekova prijíma aj žiadosti o sprístupnenie informácií podľa zákona č. 211/2000

„Rovnako poskytne tlačivá na ohlásenie drobných stavieb, stavebných úprav a udržiavacích prác, informácie o výške správnych poplatkov či o spôsobe vybavenia na MsÚ. Obyvateľov v prípade záujmu poinformuje aj o priznaní k dani z nehnuteľnosti (vznik a zánik daňovej povinnosti), o nedoplatkoch na dani, daňových úľavách, o príslušnom VZN a sadzbách daní,“ dodala referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy, podľa ktorej sa v budúcnosti agenda rozšíri aj o ďalšiu ponuku služieb, ako napríklad osvedčovanie podpisov.

Mohlo by vás zaujímať:

Teraz prehovorila ulica: Toto treba v Šulekove prioritne riešiť!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM