Erik Bojničan Rôzne

Dobrá správa pre rodičov: Mesto uspelo so žiadosťou, pribudnú nové miesta v škôlkach

Žiadosť mesta o dotáciu na rozšírenie kapacít škôlok je schválená. Pozrite, kde a koľko vznikne nových miest.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre rodičov: Mesto uspelo so žiadosťou, pribudnú nové miesta v škôlkach
Zdroj: TASR

Ako informovala referentka pre vonkajšie vzťahy a komunikáciu Zuzana Hrinková Siebenstichová zámer mesta rozšíriť kapacitu škôlok sa bude úspešný. Mesto Hlohovec je podľa radnice jedným zo 113 úspešných žiadateľov o dotáciu z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na rozšírenie kapacít materských škôl. Keďže aj tento rok bol záujem o škôlky vyšší ako dovoľovali kapacity, mnohým rodičom by nové miesta pomohli.

Hlohovec podľa Hrinkovej Siebenstichovej dostane financie na vznik dvoch nových tried pre 40 detí vo výške 95 000 € na kapitálové výdavky a 10 000 € na bežné výdavky.

Nové triedy určené pre materskú školu by podľa radnice mali vzniknúť v priestoroch základnej škole na Koperníkovej ulici. „V súčasnosti mesto čaká na finálnu podobu zmluvy a poukázanie finančných prostriedkov. Následne bude obstaraná projektová dokumentácia a vysúťažený dodávateľ prác,“ uviedla referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy, podľa ktorej v závislosti od rýchlosti zazmluvnenia dotácie zo strany ministerstva školstva bude prebiehať realizácia prác. Ako uviedlo mesto, predpokladaný termín otvorenia nových kapacít je druhý polrok školského roka 2015/2016.

„MŠVVaŠ SR dostalo spolu 426 žiadostí. Po vyhodnotení všetkých žiadostí komisia rozhodla, že suma 10 miliónov eur bude rozdelená medzi 113 žiadateľov z celého Slovenska,“ informovala Hrinková Siebenstichová, podľa ktorej najviac žiadostí bolo na rozširovanie pomocou rekonštrukcie, ale vzniknú aj nové modulové škôlky či nadstavby.

Mohlo by vás zaujímať:

Komplikácia s rozširovaním kapacity v škôlkach v Hlohovci: Toto zrejme nikto nečakal!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM