Rastislav Búgel Rôzne

Do mesta prídu súťažiaci z ôsmich krajín sveta

Téma 13. medzinárodnej výtvarnej súťaže v tvorbe knižnej značky pre deti od šesť do 15 rokov EX LIBRIS HLOHOVEC Divy mojej krajiny bola zaujímavá a náročná.

Metodický list, ktorý súťažiaci dostali spolu s podmienkami súťaže, im však dal voľnosť i návod ako ju využiť, povedala pre TASR predsedníčka Občianskeho združenia EX LIBRIS AD PERSONAM Helena Pekarovičová.
„Chlapci a dievčatá pod vedením svojich skvelých pedagógov a rodičov tak vo svojich prácach aj urobili, 1511 detí z Bieloruska, Bulharska, Českej republiky, Číny, Estónska, Maďarska, Poľska, Ruska, Slovinska, Srbska, Taiwanu a Slovenska poslalo do súťaže viac ako 1700 krásnych prác,“ uviedla Pekarovičová s tým, že divom ich krajiny boli drevené kostolíky, krásny strom rastúci osamelo na lúke, kamzík v horách, vtáčiky na strome, ale aj láska, historické i súčasné osobnosti, skvosty architektúry a prírody ich krajín. „Deti nám opäť otvorili brány pre poznávanie svojich národných kultúr, dejín a prírody. Potvrdili nám, organizátorom, že najväčším divom našich krajín sú práve ony, šikovné a talentované deti,“ zdôraznila predsedníčka a pokračovala, že ocenené deti, ich učitelia a rodičia prijali pozvanie do Hlohovca, kde ich čaká v dňoch 6. až 7. októbra bohatý program, srdeční hostitelia, noví priatelia a na konci rozuzlenie hádanky, kto akú cenu v 13. ročníku súťaže EX LIBRIS HLOHOVEC získal.
Na slávnostnom vyhlásení výsledkov 13. ročníka súťaže EX LIBRIS HLOHOVEC, ktoré sa uskutoční 7. októbra o 14.00 h v miestnom Dome kultúry, sa zúčastnia deti z ôsmich krajín Európy, významní predstavitelia kultúrneho a politického života na Slovensku a zástupcovia Bulharského a Ruského veľvyslanectva na Slovensku. „Súťaž propaguje mesto Hlohovec, ale i Slovensko ďaleko za našimi hranicami a nekladie si za cieľ len rozvíjať tvorivosť detí, ale aj ich srdce. Každé z priateľstiev, ktoré počas 13. ročníka súťaže medzi deťmi i dospelými vzniklo, je príbehom o tom, ako sa aj v malom meste dajú vďaka zapáleným ľuďom robiť veľké veci,“ uzavrela Pekarovičová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM