Rastislav Búgel Krimi

Do domu sa vlámal poriadny kvietok (37): V minulosti bol už 14-krát súdne trestaný!

Polícia dolapila muža, ktorý má toho na rováši viac ako dosť. Podľa polície už bol na súde viac ako doma.

Ilustračný obrázok k článku Do domu sa vlámal poriadny kvietok (37): V minulosti bol už 14-krát súdne trestaný!
Zdroj: TASR

Polícia zadržala pri čine 37-ročného muža zo Šulekova, ktorý sa vlámal do rodinného domu v obci Moravany nad Váhom v okrese Piešťany. Podozrivé konanie si všimla náhodná okoloidúca, ktorej situácia nebola ľahostajná. Práve vďaka jej pomoci mohla polícia okamžite zakročiť a zabrániť ďalším škodám na majetku. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Porozhadzoval veci

„K vlámaniu došlo v utorok (14.7.) doobeda. Muž preskočil oplotenie domu a v zadnej časti rozbil kameňom okno, pričom poškodil kuchynskú linku. V interiéri pootváral skrinky a zásuvky a všetko povyhadzoval na zem. Pri zásahu sa muž zdráhal opustiť dom a na výzvy policajtov nereagoval. Polícia ho však vzápätí zadržala a predviedla na policajnú stanicu,“ priblížila priebeh udalostí hovorkyňa. Páchateľ spôsobil 64-ročnej majiteľke domu škodu takmer za 300 eur.

Súd ho už pozná

Podľa slov policajnej hovorkyne vyšetrovateľ muža vzápätí obvinil z prečinov krádeže vlámaním v štádiu pokusu a z porušovania domovej slobody. „Pri vyšetrovaní navyše vyšlo najavo, že muž bol už v minulosti 14-krát súdne trestaný, prevažne za majetkovú trestnú činnosť, ktorú spáchal nielen na Slovensku ale aj v Českej republike. Ďalšieho skutku sa dopustil aj napriek tomu, že bol opäť v podmienke,“ zdôraznila Linkešová.

Vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie, o ktorom sa rozhodne v najbližších hodinách. „V zmysle zákona mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky,“ uzavrela.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM