Zuzana Jakubičková Krimi

Do domov vtrhli desiatky kukláčov: Zadržali aj šéfa kriminálky v Piešťanoch

Veľká razia polície! Desiatky kukláčov podľa TV Markíza vtrhli v utorok nadránom do viacerých domov v štyroch slovenských mestách. Muži zákona podľa televízie údajne zadržali aj šéfa kriminálky v Piešťanoch, ktorého vytiahli z jeho domu v Sokolovciach.

Ilustračný obrázok k článku Do domov vtrhli desiatky kukláčov: Zadržali aj šéfa kriminálky v Piešťanoch
Foto: Slávka Kellová

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal návrh na vzatie do väzby na ŠTS Banská Bystrica na osem osôb, ktoré sú obvinené zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, vydierania, lúpeže, poisťovacieho podvodu, poškodzovania cudzej veci. Medzi nimi je aj šéf kriminálky v Piešťanoch.

„Zločinecká skupina Róberta B. pôsobila najmä v Piešťanoch a okolí. Pre túto skupinu mal byť činný aj vedúci funkcionár PZ v Piešťanoch. V súčasnosti polícia vyšetruje celkovo sedem skutkov. Obvinení mali zastrašovaním vymáhať pohľadávky od rôznych podnikateľov. V tejto súvislosti Úrad špeciálnej prokuratúry vyzýva prípadne ďalších podnikateľov, ktorí čelili podobným mafiánskym praktikám, aby sa obrátili s dôverou na Národnú kriminálnu agentúru, prípadne priamo na ÚŠP,“ uviedla hovorkyňa ÚŠP Andrea Predajňová.

Kukláči podľa správ televízie Markíza vraj zadržali šéfa kriminálky v Piešťanoch a vytiahli ho z jeho domu v Sokolovciach. Podľa televízie vraj pracoval pre údajného bosa nitrianskeho podsvetia Ľuboša F. Polícia spolu s ním zatkla aj ďalších osem ľudí. Na akcii sa podieľali desiatky kukláčov. Ľuboš F. je v súčasnosti vo väzbe, keď čelí obvineniu z vraždy bossa slovenského podsvetia Miroslava Sýkoru. V minulosti čelil stíhaniu za ďalšiu trestnú činnosť, bol však stíhaný na slobode.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM