Zuzana Jakubičková Samospráva

Divoká diskusia: Platené parkovisko ako nečakaná novinka

Vo štvrtok opäť zasadlo mestské zastupiteľstvo. Na schválenie bolo predložených 13 uznesení. Nechýbali ani interpelácie občanov, ktorí prišli vo veľkom počte. Najväčšia diskusia sa viedla hlavne kvôli skládke Vlčie Hory. Poslanci mimo iné schválili

Ilustračný obrázok k článku Divoká diskusia: Platené parkovisko ako nečakaná novinka
Foto: Zuzana Jakubičková

Mestský poslanci na čele s primátorom mesta otvorili v štvrtok ďalšie zasadnutie mestského zastupiteľstva. Na prerokovanie bolo predložených trinásť uznesení. Medzi nimi boli majetkovoprávne záležitosti, Generel dopravy mesta Hlohovec, organizačno – technické zabezpečenie jarmoku a zväčšenie mestského cintorína.

Po schválení všetkých bodov prišli dve nečakané novinky. Primátor dal na odobrenie poslancom dva zámery. V prvom išlo o schválenie plateného parkoviska na námestí a priestoru pred Tatra bankou. Rozpútala sa divoká diskusia. Schváliť sa malo len predloženie zámeru Vodárenským a technickým službám. Parkovisko by malo byť zatiaľ na skúšku. Vyriešilo by parkovanie v meste a nedostatok miesta. Zámer schválili.

Druhý bod sa týkal Hlohoveckého zámku. Našli sa investori a primátor by chcel s nimi začať jednať. Tento bod prešiel bez veľkých problémov a poslanci boli radi, že sa táto záležitosť opäť začala riešiť.

Zasadnutie malo rýchly priebeh a za dve hodiny prebrali všetky body, ktoré predložila Mestská rada. Po obede čakalo na poslancov prekvapenie. Občanov, ktorí môžu vyjadriť svoj názor na chod mesta sa tu zišlo požehnane.** Na pretras prišla hlavne citlivá téma, skládka Vlčie hory. Vystúpilo päť ľudí, ktorí bývajú v mestskej časti Pánske Nivy.** Ich interpelácie boli rázne a rozhorčené. Vyzvali primátora P. Dvorana k otvorenej diskusii a žiadali odpovede. Ten im prisľúbil verejnú diskusiu aj s vyzvaním predstaviteľov spoločnosti Plastic People.

O skládke Vlčie Hory a o zväčšení mestského cintorína vás budeme informovať v samostatných článkoch.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM