Klaudia Goncalves Kultúra

Divadelníci z Hlohovca opäť v akcii: Tretia premiéra FĽOČU je na spadnutie!

Hlohovské ochotnícke divadlo FĽOČ (Fraštacká ľahkovážna ochotnícka činohra) chystá svoju tretiu inscenáciu, premiéra sa uskutoční už začiatkom júla.

Ilustračný obrázok k článku Divadelníci z Hlohovca opäť v akcii: Tretia premiéra FĽOČU je na spadnutie!
3
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Po dvoch úspešných hrách talianskeho a anglického autora sa tentokrát dej presunie do Francúzska, divadelníci si vybrali komédiu z pera svetoznámeho komédiografa Georgesa Feydeaua: Le Dindon. Hru, ktorú do slovenčiny preložil Ľubomír Vajdička uvedú pod slovenským názvom Hudri – hudri, nakoľko „dindon“ je po francúzsky moriak.

„Dindon je komédia, v ktorej má každý čosi „za ušami“ a aj nevinné milenecké epizódky vyvolajú postupné partnerské katastrofky a z mužov sa stanú moriaci," približuje dej komédie režisér Brian Brestovanský.

„Fľočáci“ si prizvali do hereckého kolektívu aj nové posily. Divákom sa predstavia Hana Záleská, Radoslav Hajdák a na oficiálne hosťovanie z Divadla na Trakoch zavíta Ľudovít Tolarovič, dlhoročný ochotník a starosta obce Trakovice.

Divadelníci z Hlohovca opäť v akcii: Tretia premiére FĽOČU je na spadnutie!
3
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Diváci sa však môžu tešiť aj na staré známe herecké hviezdy. V predstavení Hudri – hudri si zahrá František Kopányi, Marta Záleská, Lukáš Lehocký a mnohí ďalší. So scénou ochotníkom opäť pomáha Radka Hrabovská so svojimi študentmi.

„Skúšame s prestávkami od marca, hlavne cez víkendy. Jedna skúška sa uskutočnila aj v AXA klube počas výpredaja kníh z knižnice (viď foto). Času nie je veľa a čoskoro nás čakajú náročné generálky, ale snáď aj do tretice všetko dobre dopadne,“ dodáva Brian.

Slávnostná premiéra sa uskutoční dňa 6. júla o 19.hod v Empírovom divadle v Hlohovci.

Foto: ilustračné

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM