Erik Bojničan Rôzne

Deti z Hlohovca majú dôvod na radosť: V meste vyrástli nové ihriská, FOTO

Priaznivé počasie ešte stále láka na pobyt vonku. A najmenší Hlohovčania sa môžu vyblázniť na nových detských ihriskách.

Ilustračný obrázok k článku Deti z Hlohovca majú dôvod na radosť: V meste vyrástli nové ihriská, FOTO
Zdroj: Mesto Hlohovec

Viacerých Hlohovčanov poteší správa o tom, že ihriská na Nitrianskej ulici, o ktorých výstavbe sme vás pred časom informovali sú už pripravené. V pondelok 12. septembra, podľa informácií z radnice, dostalo Mesto Hlohovec kolaudačné rozhodnutie s povolením užívať tieto nové detské ihriská.

Prečítajte si: Zažite Krumpoldovské hody: Na tradičných jedlách si ľudia pochutia zadarmo!

Sídlisko na Nitrianskej ulici je rozdelené na tri dvory. Prvý dvor tvorí existujúci sánkovací kopec, ktorý bol doplnený štyrmi lavičkami a dvomi odpadkovými košmi. Dvor dva je zostavený z hracích prvkov pre vekovú kategóriu detí od 3 do 14 rokov. Na hranie im poslúži lanová pyramída vo výške 3 metre, trojhrazda, dvojvežová hracia zostava s dvomi hojdačkami, šmykľavkou a lezeckou stenou.

Prečítajte si: Parádny počin dobrovoľníkov z Hlohovca: Toto si zaslúži palec hore!

Na základe požiadavky obyvateľov je podľa mesta Hlohovec súčasťou druhého dvora petanquové ihrisko s rozmermi 12×3 m. Tretí dvor vytvára priestor na hranie pre najmenších, pre deti do troch rokov. Ihrisko pozostáva z jednovežovej šesťbokej hracej zostavy s „baby“ hojdačkou a šmykľavkou. Na ploche sú tiež dve pružinové hojdačky.

Prečítajte si: Prvé info o Michalskom jarmoku: Kolotoče, stovky stánkov aj zaujímavá novinka!

„Z oboch ihrísk boli odstránené staré spevnené plochy. Nahradili ich gumené, spĺňajúce bezpečnostné normy. Súčasťou areálov je tiež nový mobiliár – lavičky a odpadkové koše. V celom priestore bola vysadená nová tráva a na jeseň pribudne vzrastlá zeleň,“ uviedla referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, podľa ktorej mesto Hlohovec investovalo do tejto výstavby sumu 46 000 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Fotogaléria: V Hlohovci pribudli nové detské ihriská
2
Galéria
Zdroj: Mesto Hlohovec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM