Zuzana Jakubičková Kultúra

Deti pokreslia chodníky na námestí: V súťaži ukážu ako vidia mesto Hlohovec

Pri príležitosti 900. výročia prvej písomnej zmienky o meste Hlohovec organizuje Mestské kultúrne centrum v Hlohovci v spolupráci s Centrom voľného času v Hlohovci súťaž kreslenia na chodník pre materské školy a I. stupeň základných škôl s názvom „Hlohovec – moje mesto očami detí“.

Ilustračný obrázok k článku Deti pokreslia chodníky na námestí: V súťaži ukážu ako vidia mesto Hlohovec
Foto: Zuzana Jakubičková

Ide o ďalšie podujatie z aktivít Mesta Hlohovec v rámci projektu VIA HLOHOVIENSIS financovaného zo zdrojov európskej únie, ktoré sa uskutoční dňa 7. júna 2013 na Námestí sv. Michala v Hlohovci.

V I. kategórii sa do podujatia prihlásili všetky materské školy v meste Hlohovec. II. kategóriu tvoria žiaci 1. – 2. ročníka základných škôl, III. kategóriu žiaci 3. – 4. ročníka základných škôl a IV. kategóriu tvoria jednotlivci základných škôl v Hlohovci.

Súťažiace družstvá budú 5-členné, víťazné práce budú po posúdení odbornej poroty odmenené vecnými cenami a pre každé zúčastnené družstvo a jednotlivca bude pripravený účastnícky diplom.

Program:
9:00 hod.

  • Slávnostné otvorenie
  • Začiatok akcie
  • Akadémie mažoretiek

12:00 hod.

  • Vyhodnotenie súťaže
  • Sašetky

A prečo deti?

Deti sú naša budúcnosť. Je zodpovednosťou každého z nás, aby sme im venovali svoj čas a podporili v nich to, čo v sebe majú – talent. Skúsme spoznať ako deti vnímajú vesmír, nebezpečenstvá vo virtuálnom priestore, ako vidia svojich hrdinov, ako vnímajú farby a tvary.

A prečo výtvarná tvorivosť?

Tak ako rozvíjame výtvarné vnímanie detí a ich tvorivosť, tým viac prispievame k budovaniu pozitívneho vzťahu k mestu, okoliu, prírode, životnému prostrediu v ktorom žijú a k podpore individuálnych talentov. Dajme tomu nový rozmer a podporme ich v čo najväčšej miere.

Súťaž v kreslení na chodník
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM