Erik Bojničan Krimi

Desiatky nehôd v okrese Hlohovec za pár mesiacov: Policajti dvíhajú varovný prst!

Za prvých 5 mesiacov tohto roku zaznamenali muži zákona podľa ich slov v našom okrese 37 nehôd. Našim cestám sa nevyhli viaceré zranenia ani tragédia. Čo bolo ich najčastejšou príčinou?

Ilustračný obrázok k článku Desiatky nehôd v okrese Hlohovec za pár mesiacov: Policajti dvíhajú varovný prst!
Zdroj: Dnes24.sk

Za päť mesiacov tohto roka zaznamenali muži zákona podľa ich slov v okrese Hlohovec 37 dopravných nehôd, čo je o 4 menej ako vlani.

V okrese Hlohovec ťažko zranení aj tragédia

V našom okrese policajti podľa krajskej hovorkyne zaznamenali 19 dopravných nehôd so zranením, pričom ťažko zranení boli dvaja ľudia a s ľahkým zranením až 23. Nášmu okresu sa nevyhla ani nehoda s tragickými následkami.

Ako ďalej uvádzajú policajti, alkohol zaúradoval dvoch prípadoch. Pri ostatnej dopravnej nehode, za ktorou bol alkohol, mal podľa mužov zákona Hlohovčan (24) v dychu až 1,90 promile alkoholu.

Chodci podľa polície zavinili 3 dopravné nehody, pričom je to oproti minulému roku nárast o 2. Ako ďalej uvádzajú policajti, cyklisti nezavinili ani jednu dopravnú nehodu.

V kraji až 454 nehôd

Vo všetkých okresoch kraja došlo podľa policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej k poklesu dopravnej nehodovosti, len v okrese Skalica ich bolo o 2 viac. „Na cestách zomrelo 7 ľudí, kým v minulom roku to bolo 12. Ťažko sa zranilo 38 osôb, ľahké zranenia utrpelo 186. Pri každej ôsmej nehode bol vodičovi zistený alkohol,“ informovala hovorkyňa.

„Chodci za prvých päť mesiacov spôsobili 13 dopravných nehôd, z nich 2 sa stali priamo na priechode pre chodcov a v 35 prípadoch bola pri nehodách zaznamenaná účasť chodca,“ uvádza Kredatusová.

Cyklisti, podobne ako chodci podľa polície, zavinili 13 dopravných nehôd, pri ktorých v 4 prípadoch asistoval alkohol. „Hlavnou príčinou dopravnej nehodovosti v Trnavskom kraji bolo porušenie povinnosti vodiča, nedovolená rýchlosť a porušenie povinnosti účastníka cestnej premávky,“ pokračuje hovorkyňa, podľa ktorej najviac nehôd sa stalo v intravilánoch obcí, najmenej na rýchlostnej ceste a diaľnici.

Na jazdu sa treba sústrediť

Ako ďalej informovala hovorkyňa, polícia bude aj naďalej denne dohliadať na bezpečnosť a plynulosť na našich cestách, pričom sa zameria sa na hlavné ťahy, rizikové úseky, na miestne komunikácie, cesty v obciach a dohliadne na cyklistov a chodcov a dodržiavanie zákona motocyklistami.

„Polícia pripomína vodičom, aby nezabúdali, že jazda autom je práca ako každá iná a na jazdu autom sa treba stopercentne sústrediť. Čo niekoľkonásobne platí najmä počas vysokých letných horúčav,“ uzavrela Kredatusová.

Mohlo by vás zaujímať:

Nehoda pri Hlohovci: Žena (32) narazila do nákladiaku, so spolujazdcom skončili v nemocnici

FOTO z miesta nehody: Búračka pri ktorej zasahoval vrtuľník, polícia vysvetľuje okolnosti!

Nové info o nehode nákladiaku s autobusom: Policajti opisujú, čo sa stalo, v buse boli ľudia! FOTO

Tragická nehoda: Auto vybehlo na chodník, zrazilo dcéru s matkou. Matka zraneniam podľahla!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM