Erik Bojničan Rôzne

Desiatky dobrovoľníkov venovali sobotu hlohoveckému zámku: Pozrite, čo všetko stihli! FOTO

Hlohovský zámok otvoril svoje brány pre verejnosť, ktorá prišla pomôcť prvý krát v tomto roku. Čo všetko sa podarilo spraviť a čo sa chystá najbližšie?

Ilustračný obrázok k článku Desiatky dobrovoľníkov venovali sobotu hlohoveckému zámku: Pozrite, čo všetko stihli! FOTO
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu bolo v Zámockej záhrade vidieť niekoľko desiatok nadšencov, ktorí si nadstavili budíky napriek tomu, že bol víkend. Motivácia bola jasná, konala sa totiž prvá verejná brigáda na hlohovskom zámku.

V dobrej nálade a s úsmevom na perách sa asi 30 dobrovoľníkov zišlo o deviatej hodine ráno. Na programe bolo množstvo práce v okolí zámku aj na nádvorí. S priebehom brigády je spokojná aj predsedníčka Občianskeho združenia Zámok Hlohovec Jana Kvantová, podľa ktorej slov sa podarilo urobiť 90% toho, čo bolo naplánované. „Prvoradé bolo odstránenie náletových drevín, vzhľadom na to, že na to bolo rozhodnutie od krajského pamiatkového úradu,“ vysvetľuje Kvantová.

Ďalej sa podľa slov predsedníčky OZ Zámok Hlohovec upratoval svah – teda čiernej skládky, ktorá je tam vytvorená. „To sa bohužiaľ nedalo stihnúť. Je tam toho veľa,“ dodala Kvantová k znečistenému okoliu. Vyzbierať sa podarilo viac ako štyridsať vriec najrôznejšieho odpadu.

Najbližšia verejná brigáda bude v sobotu 11. apríla, kedy bude prebiehať úprava nádvoria k Jarným slávnostiam na zámku, ktoré sú na programe 2. mája.

Mohlo by vás zaujímať: Dominatu Hlohovca zobrali do parády dobrovoľníci: Práca im ide od ruky, pozrite na ďalšie plány!

Verejná brigáda na zámku v Hlohovci
33
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM