Erik Bojničan Samospráva

Dedina v okrese Hlohovec sa môže pochváliť novinkou: Aha, čo chodí ľuďom do mobilu

Technológie nám vedia uľahčiť život, najnovší dôkaz môžete nájsť aj v dedine v Hlohoveckom okrese. Tam môžu obyvatelia staviť na praktickú novinku.

Ilustračný obrázok k článku Dedina v okrese Hlohovec sa môže pochváliť novinkou: Aha, čo chodí ľuďom do mobilu
Zdroj: Dnes24.sk

Obecný rozhlas je na Slovensku dlhé roky tradičný spôsob, ako samosprávy informujú o udalostiach v obci či meste. V dnešnej dobe, kedy technológie smerujú dopredu míľovými krokmi sa aj informovanie občanov dočkáva vynovení. Presne takýmto niečím sa najnovšie môže pochváliť aj obec Dvorníky v okrese Hlohovec.

Hlásenie do mailu

Obyvatelia uvedenej dediny môžu dostávať obecné hlásenia doručované prostredníctvom emailu prostredníctvom portálu Spokojný občan. Tie sa dajú poľahky otvoriť na počítači alebo v mobilnom telefóne.

„Portál spokojnyobcan.sk slúži na odosielanie správ obyvateľom. Správca – poverená osoba z obce potom vždy odošle správu všetkým užívateľom. Každý si môže zvoliť o aký typ správ zo svojej obce má záujem už pri registrácii. Na výber má viacero kategórií, ktoré môže kedykoľvek zmeniť,“ píše sa na stránke služby.

Netreba byť nadosluch

Ako je vysvetlené na stránke služby, účelom projektu je zvýšiť informovanosť v obciach na Slovensku. „Stále používame miestne rozhlasy, ktoré sú rýchle a majú široký záber. Problémom je však to, že počas hlásenia musia byť občania na dosluch. Preto projekt Spokojný Občan zabezpečuje rozosielanie informačných správ občanom nech sa nachádzajú kdekoľvek,“ informujú správcovia projektu.

Alternatívnu formu informovania občanov poznajú napríklad aj v neďalekých Maduniciach. Okrem obecného rozhlasu môžu obyvatelia oznamy dostať aj v krátkej textovej správe (sms). Obec na svojej stránke vyzýva ľudí, aby sa prihlásili k odberu, pričom si môžu vybrať z piatich kategórií oznamov – mimoriadne udalosti, samospráva, kultúra a podujatia, oznamy obce a šport.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM