Erik Bojničan Rôzne

Ďalšia vlna horúčav: Pre okres Hlohovec sú vydané výstrahy, kedy s nimi rátať?

Po krátkom ochladení sa opäť treba pripraviť na vysoké teploty. Meteorológovia pre náš okres vydali druhú najvyššiu výstrahu.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia vlna horúčav: Pre okres Hlohovec sú vydané výstrahy, kedy s nimi rátať?
Zdroj: TASR

Ochladenie, ktoré prišlo po horúcich dňoch, zrejme nepotrvá dlho. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu
(SHMÚ) totiž pre okres Hlohovec vydali výstrahy pred vysokými teplotami.

Podľa SHMÚ sa v našom okrese v stredu 9.8.2017 od 12:00 do 17:00 hod., kedy je vydaná výstraha prvého stupňa, miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 – 34 °C.

Tým to však nekončí, meteorológovia vydali na štvrtok 10.8.2017 od 13:00 do 18:00 hod. dokonca výstrahu 2. stupňa. „V okrese Hlohovec sa na viacerých miestach očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 37 °C,“ uvádzajú odborníci.

Ako SHMÚ informuje pri výstrahe druhého stupňa, vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ dodávajú meteorológovia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM