BTW Správy Samospráva

Cyklochodník spojí Hlohovec s Koplotovcami za menej ako dva mesiace!

Mesto Hlohovec odovzdalo 18. júna stavenisko zhotoviteľovi, ktorý do 60 dní vybuduje cyklochodník na ochrannej hrádzi po koniec katastrálneho územia Hlohovec.

Ilustračný obrázok k článku Cyklochodník spojí Hlohovec s Koplotovcami za menej ako dva mesiace!
Zdroj: Mesto Hlohovec

Cyklochodník sa napojí na existujúci asfaltový povrch hrádze pri Peterských jazerách. Dĺžka nového úseku bude takmer dva kilometre. O spustení výstavby informovala hovorkyňa Hlohovca Zuzana Hrinková Siebenstichová.

„Projekt bol podporený dotáciou z Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške viac ako 200 000 € na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky,“ uviedla.

Spoločná cestička pre peších a cyklistov je súčasťou cyklostratégie Trnavského samosprávneho kraja a v širšom kontexte bude súčasťou dopravného nemotoristického prepojenia medzi Červeníkom – Leopoldovom – Hlohovcom, m. č. Šulekovom a Koplotovcami, ktoré vhodným spôsobom doplňuje základnú komunikačnú os Vážskej cyklomagistrály.

Keďže počas stavebných prác bude úsek plne uzavretý, mesto vyzýva cyklistov k trpezlivosti a zodpovednému správaniu. „Prosíme vás, aby ste pri vašich cyklopotulkách po hrádzi v tejto jej časti zišli z trasy a v záujme bezpečnosti neprechádzali staveniskom,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM