Erik Bojničan Rôzne

Cyklo projekt zaujal: Hlohovčania už najazdili viac ako 550 kilometrov, na bikoch, úradníci aj Drgoň!

Do celoslovenskej súťaže "Do práce na bicykli" sa zapojilo 55 samospráv, prihlásených je 916 tímov a 2861 súťažiacich. Zahanbiť sa nenechali ani Hlohovčania. Spolu 15 tímov už dokopy najazdilo viac ako 550 kilometrov!

Ilustračný obrázok k článku Cyklo projekt zaujal: Hlohovčania už najazdili viac ako 550 kilometrov, na bikoch, úradníci aj Drgoň!
Zdroj: Dnes24.sk

Celonárodný projekt Do práce na bicykli sa vo svojom 2. ročníku stretol u hlohovskej verejnosti s veľkým ohlasom. Po uzavretí registrácie organizátori napočítali až 15 prihlásených tímov a 44 súťažiacich, ktorí budú v máji jazdiť do práce na dvoch kolesách.

Ako prezradila referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, súťaž podporuje využitie bicyklov na pravidelné dochádzanie do práce. „Cieľom tejto kampane je vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce,“ vysvetlila Hrinková Siebenstichová.

V tomto mesiaci môžete vidieť ísť do práce na dvoch kolesách aj dva tímy z Mestského úradu v Hlohovci. Medzi nimi je aj napríklad viceprimátor Miloslav Drgoň, ktorý je zároveň aj koordinátorom tohto projektu v našom meste. Vo vedení je zatiaľ tím PePeJuPa zo spoločnosti Saneca Pharmaceuticals s viac ako 157 kilometrami. Spoločne tímy doteraz najazdili úctyhodných 556,3 kilometrov.

Evidenciu jázd do práce a z práce si budú počas mája robiť samotní účastníci prostredníctvom spomínanej webovej stránky. Na nej okrem celkového počtu kilometrov, ktoré najazdili na bicykli, budú mať možnosť porovnať sa s ďalšími banskobystrickými tímami či sledovať množstvo CO2, ktoré jazdou na dvoch kolesách ušetrili v porovnaní s autom.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM