Klaudia Goncalves Iné športy Rôzne Šport Správy

Cyklisti z okolia Hlohovca sa rozhodli pre ďalší krok: Zakladajú cyklistický klub!

Nadšenci cyklistiky združení pod názvom Cyklisti z okolia Hlohovca prichádzajú s nápadom založiť cyklistický klub.

Ilustračný obrázok k článku Cyklisti z okolia Hlohovca sa rozhodli pre ďalší krok: Zakladajú cyklistický klub!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie Cyklisti z okolia Hlohovca sa založením klubu rozhodlo reagovať na skutočnosť, že v Hlohovci neexistuje žiadny cyklistický klub, ktorý by sa mohol porovnávať s inými mestskými klubmi.

Na ostatnom zasadnutí vedenia Občianskeho združenia bol predložený návrh na založenie klubu, ktorý by reprezentoval Cyklistov z okolia Hlohovca, ako aj samotné mesto.

Predseda OZ Dominik Tvrdý prezradil, že jedným z dôvodov na založenie klubu je zámer zúčastňovať sa cyklistických pretekov na Slovensku, ale i v zahraničí: „Poznáme kopec kvalitných pretekov v Rakúsku, Čechách či inde. Radi by sme sa ich zúčastnili.“

Dominik približuje celý projekt detailnejšie: „Budeme potrebovať predovšetkým cyklistov, ktorí by radi reprezentovali naše farby. Nie je podmienkou byť z Hlohovca. V názve nášho Občianskeho združenia je aj slovo „okolia“, čo znamená, že to môže byť ktokoľvek. Na našich akciách sa budeme obzerať po možných pretekároch, ktorí už teraz radi jazdia, majú pretekársku povahu a motiváciu vyhrávať. Ak sa medzi nami nájdu však záujemcovia, ktorí nechcú čakať na pozvánku, s kľudom nás môžu kontaktovať, dvere sú otvorené.“

Kluboví pretekári budú samozrejme potrebovať tréningy, klub sa bude musieť zaoberať aj touto problematikou. “Pre realizáciu myšlienky založiť klub budú však potrebné aj financie, a preto sa obzeráme po sponzoroch, ktorí by sa chceli stat súčasťou našich dresov, polepov na aute, a pod.,” dodáva Dominik.

Foto: ilustračné

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM