Erik Bojničan Správy

Všimli ste si to aj vy? V Zámockej záhrade pília stromy... radnica o tom, čo je vo veci! FOTO

Všimli si to už viacerí obyvatelia nášho mesta. V Zámockej záhrade je v ostatnom období počuť čulý ruch a vidno popílené stromy. Radnica prehovorila o tom, čo je vo veci.

Ilustračný obrázok k článku Všimli ste si to aj vy? V Zámockej záhrade pília stromy... radnica o tom, čo je vo veci! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, v Zámockej záhrade dochádza opakovane k vyvráteniu stromov, ktoré hrozia škodami na majetku alebo na zdraví obyvateľov. Pád stromu do areálu amfiteátra zaznamenali v zime 2015, v marci 2016 došlo vyvráteniu stromu na cestu a naposledy, posledný májový víkend, spadla časť koruny stromu priamo pred amfiteátrom.

Odstránia viacero stromov

Radnica informovala, že aj z tohto dôvodu vedenie mesta pristúpilo k bezodkladnému odstraňovaniu rizikových drevín so zníženou stabilitou, ktoré by mohli ohroziť bezpečnosť návštevníkov parku.

Prečítajte si tiež: FOTO, ktoré mnohým vyrve srdce: Staručký strom v Zámockej to už nevydržal

V uplynulom týždni realizované a ďalšie plánované zásahy sú podľa Hrinkovej Siebenstichovej zamerané predovšetkým na frekventované lokality v blízkosti lavičiek, chodníkov, detského ihriska a ďalších miest, kde by dreviny pri nepredvídateľnom páde mohli spôsobiť ujmu na zdraví a majetku obyvateľov a návštevníkov mesta.

Neodkladnosť zásahov podľa mesta potvrdilo statické zlyhanie viacerých drevín v parku, ktorého následkom bolo rozlomenie korún, ako aj vyvrátenie jedného zo stromov na začiatku roka.

Bez možnosti ozdravenia

„Vzhľadom na množstvo kultúrno–spoločenských akcií, ktoré sa budú konať v priestoroch parku mesto spolu so spoločnosťou Mestská zeleň Hlohovec pristúpilo k realizácii potrebných opatrení,“ uvádza ďalej Hrinková Siebenstichová, podľa ktorej napriek tomu, že nie je možné predvídať zlyhanie stromov a ich pád alebo iné ohrozenie s úplnou presnosťou, keďže niektoré poškodenia, napr. hniloby, môžu prebiehať skryto vo vnútorných vrstvách kmeňa a konárov, je potrebné tieto riziká eliminovať v čo najväčšej možnej miere.

Prečítajte si tiež: Záhadné plody platanu nerozlúskol ani google: Tomáš z Hlohovca v tom má ale jasno :) FOTO

Odstraňované budú podľa radnice dreviny predstavujúce bezprostredné riziko pre okolie vzhľadom na výrazne zhoršený zdravotný stav a stabilitu bez možnosti ozdravenia.

Môže vás zaujímať:

Atraktívny plán spojil až 5 samospráv okresu Hlohovec: Pre cyklistov sa chystá projekt za milióny!

Známe polia v okolí Hlohovca odštartujú samozber jahôd: Vieme, kedy to vypukne!

Výstavba plavárne v Hlohovci dostala zelenú: Šesťdráhový bazén, bistro aj wellness!

Čulý pracovný ruch a popílené stromy v Zámockej záhrade
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM