Kultúra

Čo sa chystá? Víkendové tipy pre Hlohovčanov

Po pracovnom týždni určite nie je na škodu trocha zrelaxovať. Môžete tak spraviť i na chystaných podujatiach v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa chystá? Víkendové tipy pre Hlohovčanov
Zdroj: TASR

Výstava: Za motýľmi Hlohovecka

Sob. – Ned. 13:00 – 18:00 hod., Vlastivedné múzeum v Hlohovci

Aj napriek tomu, že leto je dávno minulosťou sa možno v Hlohovci vydať za motýľmi. Vo výstavných priestoroch Vlastivedného múzea vo františkánskom kláštore sprístupnená výstava, na ktorej je prezentovaných 315 druhov motýľov z hlohovského regiónu.

Kino: Spievankovo a kráľovná Harmónia

Sobota 17:00 hod., Kino Úsmev

Rozprávkovej krajine Spievankovo vládne dobrosrdečná kráľovná Harmónia. Jej úlohou je zaistiť, aby sa z krajiny nikdy nevytratila hudba, spev a dobrá nálada. Avšak obyvateľom Spievankova sa hudba akosi odcudzila, hudobné nástroje zapadli prachom, spev utíchol, dobrá nálada sa vyparila. Harmónia preto povolá Spievanku a Zahrajka, aby jej pomohli do krajiny prinavrátiť stratenú chuť hrať, spievať a tancovať, a zachránili tak dušu celého Spievankova.

Kino: Dunkirk

Sobota 17:00 hod., Kino Úsmev

Očakávaná vojnová dráma vizionára Christophera Nolana vychádza z udalostí evakuácie obkľúčených francúzskych, britských a belgických vojakov z pláží severofrancúzskeho Dunkerku na jar 1940.

Program v planetáriu

Nedeľa od 15:30 hod., Hvezdáreň a planetárium M.R. Štefánika

Od 15:30 hod. je naplánovaný program s názvom Kamilka na potulkách vesmírom. Program zameraný na vznik a vývoj hviezd, dvojhviezdy, legendy o súhvezdiach zimnej oblohy začína o 16:30 a následne o 18:00 budete mať možnosť vyskúšať si večerné pozorovanie nočnej oblohy ďalekohľadom refraktor180/2600.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM