Erik Bojničan Kultúra

Čo sa bude diať cez víkend v Hlohovci a okolí? Výber najzaujímavejších akcií

Kam si skočiť počas tohto víkendu za oddychom v Hlohovci a okolí? Možno vám pomôže náš výber. Zaradili sme do neho akcie, ktoré považujeme za najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa bude diať cez víkend v Hlohovci a okolí? Výber najzaujímavejších akcií
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Literárne potulky Hlohovcom

Sobota od 9.00 hod., Zraz v parku pri Vlastivednom múzeu

Podujatie venované 90. výročiu hlohovskej knižnice bude oslava, aká sa k tejto inštitúcii jednoznačne hodí. Chystá sa totiž putovanie zaujímavými miestami Hlohovca, ktoré vstúpili do básní a románov.

Cyklo výlet

Sobota o 13:00 hod., Hlohovec – Beckov

Cyklisti z Hlohovca a okolia organizujú cyklo výlet na Beckov. Ako uvádzajú, vítaní sú aj starší ľudia, mladší ľudia i pracujúci. Nemusíte sa obávať dlhšej trasy- k dispozícii bude aj sprievodné vozidlo, v ktorom sa môže zviesť každý, kto nebude mať sily na dokončenie.

Noc múzeí a galérií

Sobota poobede, Hlohovec a okolie

V Hlohovci bude počas soboty od 15:00 do 20:00 hod. otvorená vyhliadka na veži kostola na Námestí svätého Michala, ktorá bude navyše obohatená o komentovanoú prehliadkou o histórií Hlohovca. Zaujímavý program môžete nájsť aj v okolitých mestách ako Trnava či Piešťany.

Kino – detské predstavenie

Sobota o 17:00 hod., Kino Úsmev

Chlapci Kubovi talent rozprávať rozprávky závidia. Jemu však pomáha uživiť seba a chorú matku. V priľahlej dedine ohromuje obyvateľov svojím rozprávaním, ktoré končia vždy pred západom slnka. Domov sa musí vrátiť pred zotmením, inak by ho podľa matky mohla stihnúť strašná kliatba. Jedného večera sa však vrátiť nedokáže… ako to celé dopadne sa dozviete v kine Úsmev.

Fraštácky bigbít

Sobota od 18:00 hod., Pod Smrekom

K príjemnému počasiu bezpochyby patria aj koncerty na čerstvom vzduchu. Jeden taký si budete môcť vychutnať v sobotný večer priamo v Hlohovci. Na Fraštáckom bigbíte zahrajú Kačakura, Druhá edícia, Už sa to rysuje a hlohovská legeda Nekultúra.

Trnavský piknik

21. mája od 13:00 hod., Trnava na kúpalisku v Kamennom mlyne

Nenechajte si ujsť akciu s názvom Trnavský piknik v našom krajskom meste. Bude sa zabávať, spievať, hrať, súťažiť, či ochutnávať. Hudobný program sa bude niesť ženským vystúpením Paper Moon Trio. Ani najmenší návštevníci neobídu naprázdno. Pre piknikujúce detváky si organizátori pripravili predstavenie s názvom Príbeh rytiera ale aj rôzne zábavné rytierske hry v podaní divadla Teáter Komika.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM