Erik Bojničan Kultúra

Čo s načatým sa víkendom? Prehľad zaujímavých akcií v Hlohovci a okolí

Ste zatiaľ bez plánov na víkend? Môžete to zmeniť a pomôcť si našimi tipmi na hneď niekoľko zaujímavých inšpirácii z Hlohovca a okolia.

Ilustračný obrázok k článku Čo s načatým sa víkendom? Prehľad zaujímavých akcií v Hlohovci a okolí
Zdroj: TASR

Filmové noci pod hviezdami

4.,5.,6. august vždy o 21:30 hod., Námestí svätého Ignáca Leopoldov

Filmové večery pod hviezdami si budú môcť vychutnať návštevníci v neďalekom Leopoldove. Ako uvádza mesto Leopoldov, všetko čo si stačí priniesť so sebou je dobrá nálada a deka. V piatok 4. augusta sa budú premietať filmové peripetie s láskou, v komédii Ako byť single, v sobotu 5. augustasi prídu na svoje fanúšikovia hororov pri filme Nezhasínaj a v nedeľu 6. augusta program premietaní končí životopisnou drámou z leteckého prostredia Sully.

Slávnosť Dožiniek

5. augusta 2017 od 15:00 hod., Dom kultúry Dolné Otrokovce

Pravú atmosféru Dožiniek si môžete vychutnať v obci Dolné Otrokovce už počas prvého augustového víkendu. Ako uvádzajú organizátori, nebude chýbať tradičný dožinkový sprievod obcou, ktorý je vždy veľkým lákadlom, ale aj dobré jedlo a hudba, bez ktorých by sa podobná slávnosť len ťažko dala predstaviť.

Street Art Festival

5. augusta 2017 od 15:00 hod., Piešťany

Deň pouličného umenia, Street Art Festival prinesie do susedných Piešťan zaujímavý hudobný program. Ten bude sústredený na dve koncertné miesta – na Námestí slobody a Kolonádový most. Účinkujúci, medzi ktorými nechýbajú ani hudobníci z Hlohovca tu počas soboty 5. augusta predstavia vlastnú hudobnú tvorbu, zameranú predovšetkým na folk a world music.

Tereziánske slávnosti

5. august od 11:00 hod., Kaštieľ Chtelnice

Tešiť sa môžete napríklad na sprievod Márie Terézie s Erdődyovcami, veľkým lákadlom však budú aj remeselné dielne a remeselné trhy. Najmenších návštevníkov potešia dobové atrakcie, ale aj tzv. rytierska cesta. Program sa uskutoční v čase od 11:00 hod. do 24:00 hod. Prečítajte si podrobnejšie o zaujímavostiach, ktoré ponúkne akcia a tiež si prezrite kompletný program.

Výstava

Sobota, Nedeľa od 13:00 hod., do 18:00 hod., Vlastivedné múzeum v Hlohovci

Nie len milovníkov umenia isto upúta výstava s názvom Marta Filová Soňa Herényiová Len Slnko ostáva. Obdivovať môžete práce umelkyne Marty Filovej, ktorej šperky vlastnia manželky najmocnejších mužov sveta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM