Erik Bojničan Kultúra

Čo ponúkne víkend v Hlohovci a okolí? Tieto akcie radíme zažiť

Je tu ďalší víkend. A aj ten so sebou prinesie v Hlohovci a okolí viacero zaujímavých podujatí. Pozrite si prehľad tých, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúkne víkend v Hlohovci a okolí? Tieto akcie radíme zažiť
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Silvestrovské kúpanie

31. december o 11:00, Peterské bagrovisko

Hľadáte na posledný deň v roku nejakú netradičnú zábavu? Môžete prísť podporiť ľadové medvede na ich Silvestrovskom kúpaní. Ľadové medvede sa stretávajú na svojom Silvestrovskom kúpaní o 11:00 na Peterskom bágrovisku.

Silvestrovský výstup

31. december, Urbánok a Šianec

Pred večerom môže dobre padnúť pobyt na čerstvom vzduchu, počas príjemnej prechádzky, zakončený pohľadom na Hlohovec a široké okolie. Klub slovenských turistov Hlohovec organizuje už piaty ročník Silvestrovského výstupu na Urbánok a Šianec. Účastníci si môžu zvoliť miesto štartu v ľubovoľnom čase kdekoľvek v Hlohovci, v ľubovoľnom mieste, ktoré je najbližšie ku ich bydlisku. Cieľom je vyhliadka Šianec.

Výstavy v múzeu

sobota – nedeľa – 13.00 – 18.00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci

Vo Vlastivendom múzeu na Františkánskom námestí v Hlohovci si môžete spestriť voľné chvíle návštevou dvoch výstav. Vianoce v múzeu predstaví prehliadku prác žiakov základných a stredných škôl a dôchodcov v tvorbe betlehemov a ozdobovaní vianočných stromčekov a výstava Tvorivý svet seniorov ukáže kreatívne techniky výtvarných prác seniorov zo Zariadenia pre seniorov Harmonia Hlohovec.

Novoročný výstup na Urbánok

1. január, Urbánok

Turistický výstup sa v našom meste bude konať aj v prvý deň v novom roku. Štart nie je organizovaný ani časovo, ani miestne – je individuálny. Predpokladané voľné stretnutie účastníkov je na Námestí Sv. Michala o 14:00 hod. Účastníci si však môžu zvoliť iný ľubovoľný čas štartu a iné ľubovoľné miesto štartu kdekoľvek v Hlohovci. Cieľom je Altánok Sv. Urbana.

Novoročné ohňostorje

1. január, 17:05 Žlkovce a 18:00 Červeník

Novoročné ohňostroje sú tradičným spestrením osláv Nového roku. V našom okrese môžete zažiť dva. Prvý sa koná v obci Žlkovce so začiatkom o 17:05 pred kultúrnym domom. Ďalší sa koná v obci Červeník pri zvonici, ktorý začína o 18:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM