Dominika Handzušová Rôzne

Čo ľudí čaká na Trnavskom rínku? Pozrite si program aj zaujímavých predajcov

Obľúbené podujatie sa bude v Trnave konať už po piaty raz. Poznáme bližší program i zaujímavých predajcov, ktorí na Rínku ponúknu svoje produkty.

Ilustračný obrázok k článku Čo ľudí čaká na Trnavskom rínku? Pozrite si program aj zaujímavých predajcov
Foto: Dominika Handzušová

Návštevníkov Trnavského rínku čaká v sobotu 18. októbra v čase od 9:00 do 17:00 hodiny poletujúce lístie, pečené gaštany, chutné koláče aj domáce džemy. Jesennú atmosféru navodzuje aj videopozvánka, ktorú si môžete pozrieť TU.

Záujem rastie

Ponúkať svoj tovar na Rínek príde približne osemdesiat predajcov. Okrem tradičných obľúbených sa predstavia aj nováčikovia, ktorí budú na Rínku predávať po prvýkrát. Ako sa vyjadruje organizátorka Miroslava Hlinčíková, o predaj na Trnavskom rínku je čoraz väčší záujem: „Aj tentokrát nám prišlo približne 130 žiadostí a je veľmi ťažké z nich vyberať. Zistili sme, že v Trnave a jej okolí žije veľmi veľa šikovných a kreatívnych ľudí.“

Tradičná výroba, netradičné chute

Do výberu noviniek sa prvýkrát dostali napríklad ručne robené svadobné oznámenia, patchworkové deky a domáce džemy od Mišky varené podľa receptov starých mám. „Džemy nás zaujali, lebo majú nielen krásne balenie, ale sú aj veľmi dobré a chuťovo netradičné, napr. v kombinácii čerešní a ruží. Gurmánov určite potešíme aj ďalšou novinkou – Poľnou kuchyňou, v ktorej môžu okoštovať hovädzí sendvič so slaninou marinovanou v káve a mede, či cícerové hranolky,“ pokračuje ďalšia z organizátoriek, Júlia Oravcová.

Na Rínku sa budú ponúkať aj krásne veci – originálne tričká, krásne šály a šatky, keramika, domáce mydlá a to všetko z kvalitnej domácej produkcie. Súčasťou trhu bude i burza kníh a platní a na Rínku sa už tradične predstavia aj viaceré trnavské neziskové organizácie.

Stálice i novinky

Trnavský rínek na svojej facebookovej stránke postupne láka návštevníkov predstavovaním konkrétnych predajcov. Okrem už spomenutých Miškiných domácich džemov chuťové bunky poteší Chocomaze, Med od včelára, aj klasické Šporheltové dolky, kávomilcov zase Pán Králiček a stánok Lehára. Nudu zaženú praktické diáre a notesy od Remini a Pískacie Tričká. Nebudú chýbať šperky od Zzuzzi Handmade či Janky Kadlíčkovej, kožené doplnky v stánku Jamaka a elegantné klobúky z Alate design. Domov rozjasnia patchworkové výrobky z Patchmagy, Obchodík Na rohu, MARA textilné dekorácie, či originálne dielka oživujúce tradičné vzory a tvary z modranskej. Deti a ich rodičov potešia pestrofarebné stolčeky od Stolček Jolček a pekné a zdravé Mile oblečenie pre deti. Dielnička u Zlatej priadky svoju tvorbu predvedie na Rínku v tkáčskej dielni. Svoj stánok chystá aj Kubik, ktorý pripravil pre návštevníkov množstvo prekvapení, napríklad pexeso so skvostami trnavskej architektúry.

Pripravený sprievodný program

Návštevníkom Rínku zahrá do jesenného rytmu mladá progresívna kapela Carpet Cabinet, ktorá vystrieda milé folklórne rodinné zoskupenie Mazúrovcov z Košolnej. Deťom spestrí nakupovanie Divadielko Agape s rozprávkami Dúhový autobus a O lenivom lišiakovi. Nebudú chýbať ani kreatívne dielničky, ktoré zastrešuje Súkromná základná umelecká škola Pablo. O celý priebeh a výzdobu Trnavského rínku sa opäť postará skupina dobrovoľníkov zoskupených okolo neziskovej organizácie Bronco.

Bližšie informácie o programe a mapku s dopravnými obmedzeniami si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Foto: ilustračné

Trnavský Rínek 2014
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM