Erik Bojničan Kultúra

Čo budete robiť počas víkendu? Prehľad ako šitý pre Hlohovčanov, ktorý vám hneď dodá inšpiráciu

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže náš špeciálny prehľad, ktorý je ako šitý pre Hlohovčanov.

Ilustračný obrázok k článku Čo budete robiť počas víkendu? Prehľad ako šitý pre Hlohovčanov, ktorý vám hneď dodá inšpiráciu
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

TAKÝ FAREBNÝ CHVOST LETIACEJ KOMÉTY – FK URANIA 1919

Štvrtok 21. január o 20:00, Kino Úsmev

Celovečerný dokumentárny film, ktorý nám rozpráva o Filipovi Topolovi, skladateľovi, textárovi, klaviristovi a spevákovi skupiny Psí vojáci. Jeho ktorého tvorba zasiahla tri generácie. Charizmatický a všestranne talentovaný umelec na seba začal strhávať pozornosť už od svojich trinástich rokov, jeho potreba slobodného vyjadrovania však v komunistickom Československu skoro narazila na kameň. A tak jeho mladej kapele neostalo nič iné, než sa na desať rokov presunúť do alternatívneho prostredia undergroundovej scé­ny.

Verejné korčuľovanie

Krásne zimné počasie priam láka na čas strávený na čerstvom vzduchu. Verejné korčuľovanie je dostupné každý deň. Presné otváracie hodiny si môžete pozrieť TU.

ČISTIČ

Piatok 22. január o 19:00, Kino Úsmev

V najnovšom filme – až hororovej dráme – výrazného slovenského režiséra Petra Bebjaka sa ocitneme vo svete Tomáša, ktorého osamelý život tvorí striktné opakovanie rovnakých až činností. Jeho stereotypné dni naruší nová záľuba. Tomáš začína tajne sledovať životy pozostalých priamo z ich domácností a bizarnému koníčku prepadá čoraz viac a viac. Situácia sa mu vymkne spod kontroly. Zamiluje sa a sa rozhodne odhaliť, aké tajomstvo skrýva jeho láska Kristína a jej pochybný starší brat.

Medzinárodný turnaj Maynet Cup

Počas predposledného januárového víkendu (v sobotu 23. a nedeľu 24.) sa v športovej hale Na Zábraní uskutoční už štvrtý ročník medzinárodného turnaja MAYNET CUP. Pozvanie naň prijali zaujímavé mužstvá, proti ktorým bude domáca Sporta bojovať o obhajobu minuloročného víťazstva. Viac informácií TU.

OVEČKA SHAUN VO FILME

Sobota 23. január o 17:00, Kino Úsmev

Život na farme je nekonečná nuda. Každý deň plynie v rovnakom rytme. Ovečka Shaun musí poslúchať a robiť čo farmár nariadi. Ako len mať jeden jediný deň voľna? To chce poriadny plán. Takže Shaun vymyslí spôsob, ako mať zase jeden odpočinkový deň. No i plánovať sa musí vedieť. a každý plán sa môže zvrtnúť!

SOUTHPAW – BOJOVNÍK

Sobota 23. január o 19:00, Kino Úsmev

Akčný športový thriller. Boxer Billy Hope je na vrchole svojej slávy. Má nádherný dom a milujúcu rodinu. I navzdory jeho úspešnej kariéry, ho manželka prosí, aby s boxom skončil a trávil viac času so svojou dcérou. Na jednom večierku Billy skutočne oznámi svoj odchod „do dôchodku". Všetko sa rázom zmení vo chvíli, keď je jeho manželka neúmyselne zabitá počas súboja s iným boxerom.

Fraštacký ples

Sobota 23. januára 2016 o 19:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Plesová sezóna sa pomaly blíži a ani v Hlohovci o ne nebude núdza. Po úspešnom minulom ročníku sa aj teraz chystá obľúbený Fraštacký ples.

Vesmírne otázniky

Nedeľa 24. januára o 16:00, Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika

Program, ktorý si pripravila Hvezdáreň a planetárium M.R. Štefánika v Hlohovci zoznamuje s orientáciou na oblohe v našich zemepisných šírkach, zameraný na cirkumpolárne súhvezdia (súhvezdia v oblastí pólu) a na pohyby nebeských telies. Program je doplnený krátkym videom o slnečnej sústave.

O KURATÁCH A ĽUĎOCH

Nedeľa 24. január o 19:00, Kino Úsmev

Gabriel a Elias sa pri smrteľného posteli svojho otca dozvedia, že sú adoptovaní. Dozvedia sa aj kto je ich biologický otec. Je ním Evelio Thanatos, odborník na výskum kmeňových buniek. No keď prídu na ostrov Ork zistia, že majú ešte ďalších troch – veľmi neortodoxných súrodencov. Ako skultivovať trio neotesaných „buranov“.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM