Krimi

Chytili medzinárodne hľadaného muža: Osudnou sa mu stala krádež za necelých päť eur

V rukách polície skončil medzinárodne hľadaný cudzinec. Preukázal sa falošným občianskym preukazom, pri sebe mal aj podozrivé vrecúško.

Ilustračný obrázok k článku Chytili medzinárodne hľadaného muža: Osudnou sa mu stala krádež za necelých päť eur
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Seredským policajtom sa tento týždeň podarilo zadržať medzinárodne hľadaného 43-ročného muža hľadaného za majetkovú trestnú činnosť.

Osudná krádež

Pozornosť na seba upútal krádežou v hodnote necelých päť eur v jednom z obchodných domov a falošným občianskym preukazom. Muž vystupoval ako Chorvát. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„Cudzinec si pre tovar v hodnote necelých päť eur poriadne zavaril. Policajtom predložil chorvátsky občiansky preukaz, ktorý bol už na prvý pohľad podozrivý. Lustráciou policajti zistili, že muž je Srb a je hľadaný Interpolom za majetkovú trestnú činnosť,“ približuje polícia.

Prečítajte si tiež

Trestné stíhanie

Muž zároveň policajtom vydal aj priesvitné plastové vrecúško s bielou kryštalickou látkou. Uviedol, že by malo ísť o pervitín. Odovzdal aj zelenú sušinu obalenú lepiacou páskou. Zaistené predmety polícia zaslala na expertízu.

Polícia v tejto veci začala trestné stíhanie pre prečin falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky a prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Rieši zároveň jeho extradíciu, teda vydanie zločinca cudziemu štátu, na území ktorého sa dopustil trestného činu. V súčasnosti sa nachádza galantskej cele predbežného zadržania (CPZ).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

SEREDSKÍ POLICAJTI OPÄŤ BODOVALI ZADRŽALI ĎALŠIEHO HĽADANÉHO CUDZINCA Pozornosť na seba upútal krádežou v hodnote 5 eur...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Wednesday, November 2, 2022
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM