Klaudia Goncalves Kultúra

Chystajte piknikové deky: Čaká vás ďalšie čítanie v tráve

Séria dramatizovaných čítaní, ktoré pre deti cez prázdniny organizuje Mestská knižnica Hlohovec, pokračuje tento štvrtok ďalším, v poradí už druhým čítaním.

Ilustračný obrázok k článku Chystajte piknikové deky: Čaká vás ďalšie čítanie v tráve
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Obľúbená séria čítaní v tráve pre deti sa vrátila do Zámockej záhrady aj toto leto. Po prvom úspešnom dramatizovanom čítaní v podaní bábkoherečky Barbory Zamiškovej, ktorá deťom prečítala o Sofii a tekvičke, k nám tentokrát zavíta muzikant a autor detských kníh Branislav Jobus.

Branislav Jobus, alebo Braňuško, ako ho familiárne prezývajú kamaráti, sa popri hudbe začal venovať písaniu kníh pre deti pred 14 rokmi. “Štrnásť rokov abstinujem a odkedy som s tým začal, resp. prestal piť, napíšem jednu knihu ročne. Knihu píšem 2 až 3 týždne počas dovolenky a potom sa rok teším na ďalšiu,” opisuje svoju cestu od hudby ku knihám Braňuško.

“Do Hlohovca prídem vo štvrtok, 12. júna o 10.hodine a budem rozprávať a spievať o svojich knihách. Priveziem aj horúcu novinku Muflón Ancijáš a mimozemšťan. Teším sa, lebo mi začal Vetro-týžden – týždeň sprievodných kultúrnych podujatí, ktoré vyvrcholia v sobotu na ihrisku vo Vrbovom hudobným festivalom Vrbovské vetry,” dodal Branislav Jobus.

Muflón Ancijáš a mimozemšťan je v poradí už štvrtá kniha zo série o muflónovi cestovateľovi, ktorý na svojich putovaniach zažíva nevšedné zážitky. Ako už názov napovedá, návrat Ancijáša bude naozaj veľkolepý. Priletí totiž rovno z vesmíru, kam sa nechal vystreliť, aby doručil balík na vesmírnu adresu. Cestou zažil naozaj všeličo – zachránil zloducha Migrifiča, pral kozmonautom ponožky, skamarátil sa aj s vesmírnou bunkou Vebunkou, s ktorou spolu pristáli na ostrove Maurícius vo vyhasnutej sopke.

Ak sa chcete o Ancijášovi dozvedieť viac, nenechajte si ujsť Čítanie v tráve v podaní tohto svojrázneho umelca. Braňuško sa už na vás teší a rád vám svoju novú knižku osobne podpíše aj s venovaním.

V prípade nepriaznivého počasia sa čítanie uskutoční v Empírovom divadle.

Foto: ilustračné

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM