Erik Bojničan Šport

Chuťovka pred jarným HP-čkom sa napriek počasiu vydarila: Pozrite si FOTO z pochodu Fornoseg - Frašták

Pochod Fornoseg - Frašták, ktorý už tradične býva pred jarným pochodom HP sa vydaril. Desiatky turistov sa zišli v dobrej nálade. Pozrite si FOTO z akcie.

Ilustračný obrázok k článku Chuťovka pred jarným HP-čkom sa napriek počasiu vydarila: Pozrite si FOTO z pochodu Fornoseg - Frašták
Zdroj: KST Hlohovec

Jarná prechádzka krásnou krajinou v spoločnosti priateľov zakončená dobrým jedlom. Aj takto by sa dal popísať turistický pochod Fornoseg – Frašták, skrátene FOFR. Na jeho už trinástom ročníku sa stretli milovníci prírody ostatnú sobotu.

Akcia, ktorú usporiadala Obec Tepličky v spolupráci s Hlohoveckým cechom vinárov začala v kultúrnom dome Tepličky, kde turistov ráno privítala a registrovala starostka Mária Janičková a organizačný príhovor mal turistický vedúci akcie Jozef Kertész. Pre turistov bolo pripravené aj malé občerstvenie a spomienkový odznak.

Ako prezradil Fero Miklovič z KST Hlohovec, celkový počet registrovaných účastníkov bol 65 (všetky vekové skupiny – od školskej mládeže až po seniorov). Početnou skupinou boli turisti – seniori z Trnavy, ktorí sú už pravidelnými návštevníkmi tejto akcie.Po spoločnom fotografovaní pred budovou OcÚ sa turisti vydali na trasu.

„Počasie bolo vcelku dobré. Zrána mierne mrholilo. Mrholenie však postupne ustúpilo a prevládlo pekné oblačné jarné počasie. V lese bolo veľmi príjemne. Po daždi bolo vlhko, ale nie blato, stromy boli vyumývané od dažďa, príjemne sa dýchalo. Medzi turistami prevládala pohoda a dobrá nálada,“ popísal Miklovč.

„Chodníky boli pohodlne schodné a v častiach, kde nie sú značené turistickými značkami boli dobre vyznačené vlastnými značkami usporiadateľa,“ doplnil Miklovič, podľa ktorého všetkých turistov bez problémov priviedli až do cieľa vo Vieche Jašter, kde ich za účasť čakalo srdečné privítanie a odmena od usporiadateľov: výborná kapustnica.

FOTO: Turistický pochod Fornoseg - Frašták 2016
18
Galéria
Zdroj: KST Hlohovec
Zdroj: KST Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM