Monika Hanigovská Správy

Chrípka zatvorila nemocnice v Trnavskom kraji: Stále platí zákaz návštev

Idete do nemocnice na návštevu? Môžete sa takpovediac otočiť na päte. Nemocnice v Trnavskom kraji dali stopku všetkým návštevám.

Ilustračný obrázok k článku Chrípka zatvorila nemocnice v Trnavskom kraji: Stále platí zákaz návštev
Zdroj: TASR

Pretrvávajúci zákaz návštev v nemocniciach a zariadeniach sociálnej starostlivosti a 49 zatvorených školských zariadení je výsledok chorobnosti na akútne respiračné ochorenia (ARO) v Trnavskom kraji.

V 9 týždni mali zdravotníci v evidencii 13 625 pacientov na ARO, z toho 2843 na chrípku, v dvoch prípadoch išlo o závažné respiračné ochorenia.

V Trnave počet klesol

Počet chorých oproti predchádzajúcemu týždňu podľa informácií Dagmar Kollárovej z odboru epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave klesol zhruba o 11 percent, najviac chorých bolo v okrese Skalica a vo vekovej kategórii detí do päť rokov. „Najvyšší pokles chorobnosti je pozorovaný vo vekovej skupine 15– až 19-ročných,“ uviedla Kollárová.

Chrípka zatvárala aj školy

Zo 49 zatvorených škôl a školských zariadení pre zvýšenú chorobnosť detí bolo 32 materských, 16 základných a jedna stredná škola, z toho 14 v okrese Galanta, desať v okrese Trnava, sedem v okrese Senica, šesť v okrese Skalica, päť v okrese Hlohovec, štyri v okrese Piešťany a tri v okrese Dunajská Streda.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM