Erik Bojničan Správy

Chcete bývať v nových nájomných bytoch? Informácie, ktoré by vám nemali ujsť

Máte záujem bývať v novom nájomnom mestskom byte na Železničnej ulici? Tieto informácie by vám nemali ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Chcete bývať v nových nájomných bytoch? Informácie, ktoré by vám nemali ujsť
12
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Už čoskoro v našom meste pribudnú nové nájomné byty. Prestavba ubytovne na Železničnej ulici sa totiž pomaly blíži ku koncu. Aktuálne informácie k novým nájomným bytom prezradil primátor Miroslav Kollár na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

„Momentálne nás čaká kolaudácia. Keď všetko pôjde dobre, mohla by byť v horizonte koncom februára – začiatkom marca za nami,“ povedal M. Kollár. Hlava mesta zároveň dodala, že plán je po prerokovaní v príslušnej komisii na marcové zasadnutie zastupiteľstva predložiť na schválenie zoznam nájomcov.

Prijímanie žiadostí podľa slov primátora pokračuje priebežne. „K 31. januáru sme mali 51 kompletných žiadostí, takých ktoré spĺňajú zákonné nároky, ktoré sú tam zadefinované a zároveň majú dodané všetky potrebné prílohy,“ pokračoval primátor.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

„28. februára urobíme stop stav pre toto prvé kolo. To znamená, že vezmeme všetky žiadosti, ktoré k tomu dátumu budú kompletné a predložíme ich zoradené podľa počtu bodov, ktoré získajú komisii, mestskej rade, mestskému zastupiteľstvu,“ vysvetlil ďalej M. Kollár, podľa ktorého v najbližších dňoch by mala byť zverejnená priebežná tabuľka záujemcov o bývanie v jednotlivých bytoch.

Ako ďalej informoval primátor, pri jednoizbových a trojizbových bytoch je počet žiadostí väčší ako počet voľných bytov. „Ľudia môžu stále podávať priebežne žiadosti. Žiadosti môžu podávať aj po 28. februári. V prípade, že neobsadíme všetky byty, alebo sa budú uvoľňovať, tak budú uspokojovaní ďalší žiadatelia,“ dodal M. Kollár.

Plánujete si podať žiadosť o bývanie v novom nájomnom byte na Železničnej ulici?

Nie

Mesto Hlohovec podľa informácií z radnice vďaka prestavbe ubytovne dá k dispozícii spolu 60 nových nájomných bytov, z toho 7 bytov 3-izbových, 34 bytov 2-izbových a 19 bytov 1-izbových. Budova má 7 poschodí, na každom sa nachádza 9 bytov, iba na 1. poschodí je ich 6.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

FOTO: Hlohovčania sa už čoskoro môžu tešiť na nové nájomné byty
12
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM