Klaudia Goncalves Správy

Cez zimu ich neprefúka: ZŠ sv. Jozefa sa konečne dočkala nových okien

Viac ako sto rokov stará cirkevná Základná škola sv. Jozefa v Hlohovci sa môže popýšiť novými oknami v pôvodnom vzhľade.

Ilustračný obrázok k článku Cez zimu ich neprefúka: ZŠ sv. Jozefa sa konečne dočkala nových okien
Zdroj: Mesto Hlohovec

Deti navštevujúce Základnú školu sv. Jozefa sa už nemusia báť tuhej zimy. Do ich „školičky“, ako ju s obľubou volajú, im už nenafúka. Po dlhom čakaní bola kompletne dokončená aj ďalšia etapa výmeny okien.

Na budove školy bolo spolu osadených viac ako 50 drevených okien v pôvodnom vzhľade.

„V utorok 19. 11. 2019, mesto Hlohovec, ako vlastník budovy, ktorú má v správe Arcibiskupský úrad v Trnave (zriaďovateľ školy), oficiálne prevzalo dielo od dodávateľa,“ informovala radnica na svojom webe.

Nové okná kopírujú vzhľad tých pôvodných ešte z roku 1911, nahradili tak staré okná zo 60-tych rokov 20. storočia. Okrem okien sa výmeny dočkali aj dvere do školského areálu.

Ako ďalej radnica informovala, budovu školy postavila firma J. Sesslera v roku 1911 na pozemku, ktorý dovtedy patril Erdödyovom. Vyučovať sa v nej začalo 1. 9. 1912.

„V budove sídlili II. ZŠ (do roku 1977) a I. ZŠ (do roku 1992). Od roku 1992 funguje ako cirkevná základná škola, ktorú v aktuálnom školskom roku navštevuje 223 žiakov, ktorí sa vzdelávajú v dvanástich triedach,“ uviedla radnica.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM