Erik Bojničan Rôzne

Centrum Hlohovca sa onedlho ponorí do tmy: Tu je dôvod!

Hlohovčania, zbystrite pozornosť. Už o pár dní bude v časti nášho mesta tma, na akú nie sme bežne zvyknutí. Čo je vo veci?

Ilustračný obrázok k článku Centrum Hlohovca sa onedlho ponorí do tmy: Tu je dôvod!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu, 28. marca 2015 o 20:30 zhasne osvetlenie na veži Kostola sv. Michala archanjela na Námestí sv. Michala. Veža bude v tme celú hodinu, teda do 21:30.

„Mesto Hlohovec sa tento rok symbolicky zapojí do ekologického projektu Hodina Zeme. Mesto Hlohovec tak urobí oficiálne tretí raz,“ informovala Hrinková Siebenstichová.

Cieľom projektu je upozorniť na existenciu problémov ako je globálne otepľovanie, klimatické zmeny či znečisťovanie našej planéty. V minulom roku sa do projektu zapojilo 162 krajín. Slovensko podporilo akciu vypnutím osvetlenia v 36 mestách a obciach.

„Jej cieľom je nielen upozorniť na existenciu problémov ale zároveň malými skutkami prispievať k riešeniu takýchto problémov,“ vysvetľuje referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy.

„Táto akcia je tu pre každého, pretože každý z nás má silu zmeniť svet, v ktorom žijeme k lepšiemu. Zapojiť sa môžete aj Vy!“ dodáva Hrinková Siebenstichová. Ak sa chcete zapojiť, je to jednoduché. Stačí v sobotu, 28. marca 2015 o 20:30 na jednu hodinu – Hodinu Zeme, zhasnúť svetlá vo svojej domácnosti, či firme. Pridáte sa tak a pridajte sa tak k miliónom ľudí po celom svete.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM