Erik Bojničan Rôzne

Bude to peklo: Pre Hlohovec vydali druhú najvyššiu výstrahu pred horúčavami!

Budeme sa potiť vo vlastnej šťave! Na okres Hlohovec udrú veru poriadne trópy. Meteorológovia vydali výstrahu až druhého najvyššieho stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Bude to peklo: Pre Hlohovec vydali druhú najvyššiu výstrahu pred horúčavami!
Zdroj: Dnes24.sk

Tropické horúčavy sa vracajú. V Hlohovci a okolí sa poriadne zapotíme. Odborníci zo Slovenského hydrometeorologické ústavu vydali pre náš okres druhú najvyššiu výstrahu pred vysokými teplotami. Tá platí v pondelok od 13:00 do 18:00 a v rovnakom čase aj v utorok. V pondelok sa v našom okrese podľa meteorológov ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C. V utorok má byť ešte viac horúco.

„V okrese Hlohovec sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 36 °C,“ informujú meteorológovia a dvíhajú varovný prst. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozorňuje SHMÚ.

Podľa ďalších slov meteorológov, uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM