Zuzana Jakubičková Kultúra

Britská komédia roka už tento víkend v kine Úsmev

Víkend odštartuje film pre náročných, Holy Motors. Čaká na vás aj jedinečný príbeh, ktorý získal množstvo ocenení a deti sa môžu tešiť na skvelú rozprávku Ako si vycvičiť draka.

Ilustračný obrázok k článku Britská komédia roka už tento víkend v kine Úsmev
Foto: Zuzana Jakubičková

Holy Motors

štvrtok 11. apríla o 20:00 h
115 min./ Vstupné : 2,00 € /Uvádza ASFK/MP od 15 r. Francúzsko, Nemecko / ČT

Monsieur Oscar sa v priebehu jediného dňa stane priemyselným kapitánom, vrahom, žobrákom, obludou, rodinne založeným chlapíkom… Nevyspytateľný enfant terrible francúzskeho filmu sa vracia po trinástich okoch odmlky a hneď triumfálnym spôsobom. Vo filme, ktorý mal podľa mnohých získať Zlatú palmu na MFF Cannes 2012 stvárnil režisérov verný herecký predstaviteľ Denis Lavant tajuplného pána Oscara, ktorý na seba počas jedného dňa od úsvitu do súmraku, berie najrôznejšie identity v znepokojivej show snímanej neviditeľnými kamerami. „Kvôli čomu to vlastne robíte?“ pýta sa Oscara jeho šéf (Michel Piccoli). „Pre potešenie z hrania,“ odpovedá Lavantov chameleónsky hrdina.

Šimon a duby

piatok 12. apríla o 18:00 a 20:00 h 120 min./ Vstupné 2,00 €/ Uvádza Film Europe/ MP od 15 r. Švédsko / ČT

Film nám rozpráva jedinečný príbeh malého židovského chlapca, ktorý dospieva a hľadá samého seba počas II. svetovej vojny a jeho kamaráta Isaka, ktorí musia čeliť nepriaznivému obdobiu v politicky neutrálnom štáte Švédsku. Film je adaptáciou rovnomenného románového bestselleru medzinárodne známej spisovateľky Marianney Fiedriksson. Film bol uvedený na veľkých MFF v Berlíne, v Seattlei a v Palm Springs. Získal mnoho ocenení – obdobné ceny ako je OSCAR.

Ako si vycvičiť draka

sobota 13., nedeľa 14. apríla o 16:00 h
97 min./ Vstupné 1,500 €/ Uvádza Bonton Film/ MP USA/ČD

Pozývame Vás na animovaný príbeh, ktorý sa odohráva na drsnom Severe., ktorý obývajú ešte drsnejší Vikingovia a spolu s nimi žijú aj draci. Kto nie je ani trochu drsný, je hlavný hrdina Štikút – syn náčelníka ostrova Berk. Vikingský teenager nemôže zapadnúť medzi ostatných. No poďte sa pozrieť čo všetko bude musieť Štikút prežiť. A čo draci, ako to bude?

Lososy v Jemene

sobota 13., nedeľa 14. apríla o 18:00 a 20:00 h 120 min./ Vstupné 2,50 €/ Uvádza Forum Film/ MP od 12 r. USA / ČD

Pozývame Vám na film, ktorý nám predstavuje romantický príbeh zo súčasnosti. Hlavnou postavou je Dr. Alfréd Jones, introvertný vedec pracujúci na ministerstve rybolovu. Život sa mu náhle mení, keď ho poveria projektom v Jemene. Rybolovom posadnutý šejk sníva o takmer nemožnom sne – naplniť vyschnuté korytá riek vodami plnými lososov. No a tak vláda podporí tento projekt a poverí ním práve Freda. No on si myslí, že loviť lososy v Jemene je na hranici šialenstva. Čo myslíte ako to celé dopadne. Budú loviť Lososov Jemene. Určite by Vás mal tento príbeh zaujať.

Ukážky filmov 11.4.2013
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM