Martin Janiš Futbal

Brankár Trnavy Raška: Dvojkou nie som prvýkrát, motivácia mi nechýba

V Spartaku chytal v rokoch 2000-2001. O deväť rokov neskôr sa po účinkovaní v Baníku Ostrava a dánskom FC Midtjylland vrátil Martin Raška do služieb trnavského klubu. V prebiehajúcej sezóne je však dvojkou, prednosť dostáva Dobrivoj Rusov.

Ilustračný obrázok k článku Brankár Trnavy Raška: Dvojkou nie som prvýkrát, motivácia mi nechýba
Zdroj: TASR

„Taký je futbalový život. Stalo sa, že som sa zranil ja ako aj Miro Filipko a Dobo Rusov dostal šancu. Celý čas, čo tu s nami trénuje, odvádza kus poctivej práce. Chytil sa a tréner nemá dôvod robiť akékoľvek zmeny. Sú to síce také frázy, ale je super ako sme v posledných kolách zdvihli. Samozrejme chytať by som chcel, motiváciu mám stále veľkú, naďalej poctivo trénujem a pripravujem sa,“ povedal na úvod český gólman prezývaný Rašan.

Podobné už zažil

"Stalo sa mi niečo podobné aj v iných pôsobiskách. V Ostrave, ale najmä v Dánsku. Rovnaké zranenie, akurát vtedy som si roztrhol nohu o háčik, ktorý drží sito na bráne. Následne sa mi to zapálilo a bolo z toho pár týždňov absencie,“ spomínal Martin.

Pred zápasom v Trenčíne

„S Trenčínom nám posledné zápasy nevyšli, či doma, alebo vonku. Aj tento zápas bude pre nás ťažký. Pre diváka to môže byť zaujímavý duel, pamätám si na zápas keď sme prehrali 4:2, vtedy padlo veľa pekných gólov. Verím, že po dobrých výsledkoch sa nám vrátilo sebavedomie a nejaké body by sme mohli priviesť,“ dodal skúsený brankár.

Posledný zápas doma

„Pravdepodobne, proti Ružomberku to bude posledný zápas nielen pred domácim publikom, ale aj na starom štadióne Antona Malatinského. Určite cítiť nostalgiu. Zažil som tento štadión pred desiatimi rokmi a patrí to k Trnave. Prežil som tu pekné chvíle, písala sa tu celá história klubu. Spartak si zaslúži nový stánok, pomôže to nám , ako aj celému futbalu na Slovensku. Prezentácia slovenského futbalu bude iná, ako keď sa hrá na Pasienkoch bez atmosféry a pekného prostredia,“ povedal Raška.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM