Erik Bojničan Hádzaná

Brankár Hlohovca predviedol parádu: Husársky kúsok, čo postavil na nohy celú halu!

Zimná posila Hlohovca na poste brankára v prvom zápase jarnej časti predviedla naozajstnú parádu. Po kúsku Martina Kosáka sa hala postavila na nohy!

Ilustračný obrázok k článku Brankár Hlohovca predviedol parádu: Husársky kúsok, čo postavil na nohy celú halu!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Šestnástym kolom vstúpila Sporta Hlohovec do súťažného roku 2017. Vo výbornom zápase zdolala Považskú Bystricu 28:22, keď v rozhodujúcich chvíľach podržal domácich gólman Kosák. Hlohovec si tak vo svojom prvom súťažnom vystúpení v roku zaistil postup do nadstavby extraligy.

Domáci nezačali najlepšie, no pri niekoľkých úvodných pokusoch ich podržal brankár Martin Kosák – náhrada za Žernoviča, ktorí odišiel počas zimnej prestávky. Naši hádzanári napriek jeho výborným výkonom prehrávali rozdielom troch gólov, no podarilo sa im do zápasu vrátiť. Postupne strhávali hru na svoju stranu a do polčasu sa im podarilo skóre otočiť.

V záverečných sekundách prvého dejstva navyše prišiel husársky kúsok mladého brankára Kosáka. Ten hodom zo svojho bránkoviska predviedol výborný prehľad. Jeho strela cez celé ihrisko dokonale zaskočila hosťujúceho brankára a zastavila sa až v sieti, čo postavilo na nohy celú športový halu.

Do kabín sa odchádzalo za stavu 14:12 v prospech Sporty. V druhom polčase sa hrala vyrovnaná hádzaná. Považanom sa podarilo vyrovnať, no naši opäť otočili skóre vo svoj prospech. Dráma sa nekonala. Hlohovčania dotiahli zápas do víťazného konca za stavu 28:22.

Našich čakajú v základnej časti ešte dva zápasy, v ktorých je cieľ jasný. "Prioritou zostáva prvá šestica po základnej časti, aby sme si zaistili účasť v pripravovanej HIL-ke. V nadstavbe sa hrá o ďalších dvadsať bodov a verím, že nás čaká zaujímavá druhá polovica sezóny,“ uviedol pre stránku klubu pred začiatkom jarnej časti prezident klubu Patrik Voltmann.

Postúpi Sporta Hlohovec do play off?

Nie

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM