Kristína Nemcová Rôzne Správy

Boli sme sa spýtať Hlohovčát, ako zvládajú návrat do školy. Prváci nás šokovali

Najmladší žiaci na základnej škole na Podzámskej ulici len nedávno zasadli do školských lavíc.

Ilustračný obrázok k článku Boli sme sa spýtať Hlohovčát, ako zvládajú návrat do školy. Prváci nás šokovali
Zdroj: TASR/František Iván

Najmladší žiaci nástup do školy nemali jednoduchý. Počas pandémie ich veľa vecí museli učiť doma nie učitelia, ale rodičia, čo mohol byť pre mnohých pri nadobúdaní gramotnosti problém.

Doma bola nuda

Situáciu sme sa rozhodli ísť preveriť do školy na Podzámskej ulici, ktorú miestni nazývajú „šestkou". Hoci na prvý pohľad možno nadobudnúť dojem, že veľkosť školskej aktovky sa rovná dvojnásobku drobného tela prváka, vystrašené pohľady by ste hľadali márne. „Je tu fajnovo!“ prekvapil nás spontánnou reakciou Jožko.

Malá Terezka zase začala nahlas počítať, koľko je štyristo plus tristo a jej výsledok bol správny. Naopak Filipko sa nám však zveril s naozaj intímnym problémom, ktorý ho trápi od začiatku pandémie. „Som rád, že som so spolužiakmi. Doma mám len malé morské prasa a totálne sa s ním nudím. Veď to zviera nič nerobí,“ prezradil ustarostený majiteľ domáceho miláčika.

Bol aj plač?

Veruže áno. „Takmer každý deň, keď si po deti prídu rodičia a treba ísť domov,“ prezradila so smiechom pani družinárka. Prváci sú podľa nej veľmi otvorené deti, ktoré sú vďačné za možnosť byť v kolektíve a učiť sa. Najmladší žiaci podľa jej názoru aj napriek sťaženým podmienkam podávajú výborné výsledky a učia sa rýchlo.

Správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM