Erik Bojničan Kultúra

August v Hlohovci a okolí bohatý na zážitky: Top akcie, ktoré odporúčame zažiť

Ani sme sa nenazdali a máme pred sebou druhý prázdninový mesiac. Ale netreba zúfať, aj počas neho sa toho dá v Hlohovci a okolí zažiť neúrekom.

Ilustračný obrázok k článku August v Hlohovci a okolí bohatý na zážitky: Top akcie, ktoré odporúčame zažiť
Zdroj: TASR

Filmové noci pod hviezdami

4.,5.,6. august vždy o 21:30, Námestí svätého Ignáca Leopoldov

Filmové večery pod hviezdami si budú môcť vychutnať návštevníci v neďalekom Leopoldove. Ako uvádza mesto Leopoldov, všetko čo si stačí priniesť so sebou je dobrá nálada a deka. V piatok 4. augusta sa budú premietať filmové peripetie s láskou, v komédii Ako byť single, v sobotu 5. augustasi prídu na svoje fanúšikovia hororov pri filme Nezhasínaj a v nedeľu 6. augusta program premietaní končí životopisnou drámou z leteckého prostredia Sully.

Slávnosť Dožiniek

5. augusta 2017 od 15:00, Dom kultúry Dolné Otrokovce

Pravú atmosféru Dožiniek si môžete vychutnať v obci Dolné Otrokovce už počas prvého augustového víkendu. Ako uvádzajú organizátori, nebude chýbať tradičný dožinkový sprievod obcou, ktorý je vždy veľkým lákadlom, ale aj dobré jedlo a hudba, bez ktorých by sa podobná slávnosť len ťažko dala predstaviť.

O Maruške a dvanástich mesiačikoch

8. august o 17:00 hod., Zámocká záhrada

Rozprávačom predstavania Divadla hotel Mária je kravička Líza, ale okrem nej sa objavia aj ďalšie zvieratká. Samozrejme nechýba ani zlá, ale smiešna Macocha a Dora jej dcéra, ktoré žiarlia na milú a šikovnú Marušku, ktorú napokon vyženú ju do lesa nájsť jahody. Ale to ešte netušia, aké tam zažije príhody! Nový rozmer rozprávky, ako sa v dnešnej dobe pozeráme na našu planétu . Rozprávka je v ľahkom a vtipnom verši a cez klasický príbeh prináša deťom, ale nie len im, odkaz, aby si chránili a vážili túto Zem.. „a zachránili dobré počasie preň“

Festival Červeník

11.- 12. august 2017, Amfiteáter Červeník

Jeden z najstaršách hudobných festivalov na slovensku otvorí svoje brány aj tento rok. V amfiteátri obce Červeník sa uskutočnia tradičné slávnosti spevu, hudby a tanca. Mnohí sa zhodujú na tom, že je rok čo rok lepšia zábava, určite sa je na čo tešiť aj tentokrát. Ako informuje organizátor, vystúpia napríklad Inekafe, Horkýže Slíže či Nocadeň. Pozrite si kompletný program.

Inovecké folklórne slávnosti

19. august, Amfiteáter Zámocká záhrada Hlohovec

V druhej polovici augusta si prídu na svoje všetci milovníci tradičnej kultúry. Amfiteáter v Zámockej záhrade ožije v duchu folklóru. Inovecké folklórne slávnosti, ktorých korene siahajú až do začiatku 80. rokov minulého storočia sú vyhľadávanou akciou tohto druhu v širokom okolí.

Mačičky a televízor

22 august o 17.00 hod., Zámocká záhrada

Všetky deti majú radi zvieratká najmä šteniatka a mačiatka. Všetky deti sa radi dívajú na televíziu, ale nevedia čo sa môže stať, keď to s pozeraním preženú, počas predstavenia sa to však najmenší dozvedia. Deti s predstavením Divadla Babena zavítajú do zázračného sveta zvieratiek a s pomocou detí naučia neporiadne mačičky čo je dobré a čo zlé.

Cibuľové slávnosti

18. – 20. august, obec Madunice

Druhá polovica augusta v našom regióne patrí vychýreným Cibuľovným slávnostiam v Maduniciach. Tie sú povestné široko-ďaleko pre svoju príjemnú atmosféru či cibuľové rekordy. Inak tomu nebude ani tento rok. Okrem Cibuľového rekordu sa v obci chystá aj bohatý kultúrny program, ktorý začína už v piatok o 20:00 diskotékou v amfiteátri a pokračuje celý víkend.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM