Jaroslav Dodok Správy

AKTUÁLNE na internete: Budú sa predlžovať vianočné prázdniny na neurčito?

Internetom sa šíri informácia o tom, že minister školstva Dušan Čaplovič sa rozhodol predĺžiť vianočné prázdniny na neurčito. Žiaci sa okamžite začali na sociálnych sietiach masovo tešiť. Všetko je však napokon inak. Do školy sa tak pôjde podľa plánu a to 8. januára.

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNE na internete: Budú sa predlžovať vianočné prázdniny na neurčito?
Foto: Jaroslav Dodok

O predĺžených prázdninách dnes informoval internetový portál badman.aktuali­ty.sk, z ktorého si v zápale radosti informáciu prebralo viacero spravodajských webov. A to aj napriek tomu, že išlo iba o žartík portálu. V príspevku sa dokonca objavilo fiktívne a už na prvý pohľad neuveriteľné vyjadrenie Dušana Čaploviča: ,,A čo má byť? Z histórie poznáme aj dva roky prázdnin. Do praxe ich zaviedol istý Jules Verne, tuším bývalý francúzsky minister školstva.“

Ide iba o fikciu

Tieto slová však D. Čaplovič v skutočnosti samozrejme reálne nikdy nevyslovil. Niektorí čitatelia a teda aj samotní študenti však správe aj fiktívnemu vyjadreniu uverili a začali informácie šíriť svetom internetu ďalej. Školáci sa však napokon tešiť nemôžu: prázdniny sa totiž určite predlžovať nebudú. Málokto z naradostených čitateľov si totiž všimol, že príspevok bol na stránke badman.aktuality.sk publikovaný v kategórii „fikcie“. Išlo tak iba o žart.

Správy o predĺžení prázdnin jednoznačne a rázne vyvrátilo aj samotné ministerstvo: ,,Informácia, ktorá sa šíri internetom nie je pravdivá, keďže išlo o internetový žart. Ministerstvo školstva určite neplánuje predĺžiť a ani nijako inak upraviť dĺžku trvania vianočných prázdnin" uviedol Odbor masmediálnej politiky MŠVVaŠ SR pre student24.sk. Školské vyučovanie sa teda začne 8. januára 2013.

student24/Jaroslav Dodok

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM